Nyheter

2008

Tillbaka

December
30. "Aktiverings-Dag". Idag fick bröderna Gizmo å Glenn träffas en hel dag! Läs mer om mötet & se bilder i Galleriet.
 
28. Sista veckan med Glenn.
Det börjar närma sej, Glenns nya husse å matte kommer snart för att hämta hem sin Glenn! Under tiden njuter vi av att få ha Glenn här hemma. Vi längtar givetvis mkt efter vår Stina, som mesta tiden får bo hos Olles föräldrar nu, tills Glenn har åkt. Vi lägger ca ett spår i veckan åt Glenn, han behöver ju sin aktivering, denna glada härliga hund! Han är otroligt duktig på att spåra, vinklar, vattendrag eller grusvägar - han spårar förbi & över allt med lätthet!
 

I veckan som kommer så blir det klippning & badning samt veterinärbesiktning inför flytten. Det kommer bli tufft då han ska åka, en stor klump ligger i magen på oss. Men vi vet ju att han kommer få det så bra så, men ni vet ju hur fäst man blir vid sina hundar... inte lätt att bli av med dom. Dagen innan Glenn åker så ska vi ta hem Stina. De ska få leka utomhus riktigt ordentligt, för det tycker de mkt om! Vi vill även att Stina ska vara hemma då Glenn åker, så hon ser att han åker iväg. Vi hoppas att Stina sedan kan få tillbaka all sin livsglädje igen, det kanske tar lite tid men den kommer säkert igen! Stina å jag ska ut på våra långpromenader å cykelturer, spåra å göra annat kul ihop, precis som förr!

 

17. Julgrans-huggning! Dags för vår årliga tradition, att gå i skogen å hugga årets julgran! Stina & Glenn var med så klart, å hej vad de busade å rusade i skogen, riktiga vildar! Roligt att se att även Stina kunde slappna av idag å leka :-) Här kommer lite bildbevis från vår förmiddag i skogen:
 

 

 

November

28. Nytt hem för Glenn! Nu har vi hittat ett nytt hem för vår myskille Glenn. Enligt planerna så kommer han att åka till sin nya matte & husse i början av januari. Så vi kommer att få ha honom här hemma ett tag till. Vi njuter av varje minut vi får tillbringa med honom!
 
26. GF Martin Beck, "Myzack" har varit här för trimmning! En pälsboll kom till oss & Vivianne fick med sej en Wheatenpojk hem! Många tussar päls blev Myzack av med! Han var väldigt snäll på trimbordet, trots sin ringa ålder. Det var jättekul att få se honom igen! Bild finner ni under hans egen sida, gå in på Valpar i menyraden, klicka vidare på Poliskullen & in på Martin Beck.

16
. Valputställning i Mjölby Ridhus. Premiär för Glenn i utställningsringen! Även Giant Force Kurt Wallander, Gizmo, ställdes ut (det är han på bilden brevid)!

Vid 8.30 satte jag in Glenn i bilen å vi styrde kosan mot Mjöby. I Tranås plockade vi upp Carina & Gizmo. En låååång dag i Mjöby ridhus blev det. 5 Wheatenvalpar i olika åldrar var representerade idag, å vi fick inte komma in i ringen förrens strax efter kl 14! Phu!
Jag ställde Glenn, som jag anmält innan hans lilla bettfel blev till, så därför tyckte jag att han kunde få komma med på miljöträning & få en bedömning. Glenn skötte sej exemplariskt i ringen, vår träning hade gett resultat, kul! Domaren kikade på Glenns tänder men hittade inget fel. Carina ställde Gizmo som oxå skötte sej bra! I konkurransen placerade domaren Glenn som 1:a & Gizmo blev 2:a, båda fick HP! I gruppfinalen, terriervalpar 4-6 månader blev Glenn placerad som 4:a! Kändes jättekul förståss!
Kan ju säga att vi hade 2 väääldigt trötta valpar med oss i bilen hem, då vi strax innan kl 16 kunde börja styra kosan hemåt.
Fler bilder från idag hittar Ni i Galleriet - Glenn.
 
8. Spårning med Glenn. I gråväder å dimma gick jag på morgonen ut ett spår till Glenn igen. Idag skulle husse Olle få gå spåret med Glenn! Efter ca 2 timmar åkte vi ut till spåret & husse tog hand om Glenn. Det gick snyggt å lugnt till väga, de var så duktiga båda två. Två vinklar var det i spåret & längden var ca 100 meter. Stolt som en tupp bar Glenn sin "spår-mjukis-råtta" hela vägen till bilen :-)
 
7. Trimmat Gizmo (GF Kurt Wallander). Nästa helg är det dags för Mjölby-valputställningen. Gizmo behövde putsas så han & matte Carina tillbringade några timmar hos oss denna fredagskväll. Alltid lika trevligt att träffas tycker vi :-) Gizmo har vuxit mkt sedan vi träffades på utställningen i Tranås, det händer sannerligen mkt under denna perioden med tillväxten, jättekul att få se att Gizmo utvecklas så fint! Han är en stilig herre, fortfarande störst i kullen, precis som han var då de var nyfödda. Matte Carina har tränat duktigt på utställningsträningen, vi är väldigt stolta över dom! Roligt att träffas Carina, vi hörs i veckan igen :-)
 
7. Spårning med Glenn. Dags för spårning igen, det är en sån kul aktivitet tycker jag! Ett spår i veckan planerar jag att gå med Glenn, Stina ska oxå får spåra förståss. Men hon är mer rutinerad, så den här första träningen behöver inte hon. Läs & se mer om dagens spårning  i galleriet!
 
6. Stina fyller 5 år! Grattis gumman! Godis & ett nytt blink-halsband blev födelsedagspresenterna, de var uppskattade!
 
2. Officiell utställning i Växjö Tipshall. Min höstliga tradition är att åka till Växjö Tipshall å alla tusentals hundar som ställs ut där i dagarna 3! I år hade jag ingen hund att ställa, Glenn är för ung & Stina har sin päls på utväxt sedan pälsbytet efter valpningen. Så husse har fått vara hundvakt hemmavid idag, då jag å min chef Tina styrde kosan mot Växjö, för att bara ägna en hel dag åt att kolla på hundar å hundprylar! Jag såg till att få min lilla dos av den Irländska Varghunden, som var hela 24 stycken till antalet denna dag :-) Lite prylar inhandlades & hemmavid väntade Glenn spänt på vad han kunde tänkas få för kul grej av matte. Han blev självklart överlycklig över sitt smaskiga tjurmuskel-ben! Stina, som just nu bor på sitt "lant-kollo" (Olles föräldrar) får hålla sej till tåls tills på torsdag, då hon firar födelsedag :-)

 

Oktober
 
29. Glenn får gå sina första person-spår!
Med spänning åkte jag ut till skogen utanför Hult, för att lägga Glenns första personspår! Jag gick ut ett kort, rakt spår först, med hans favorit lek-mus i spårslutet. Sen gick jag ut ett spår till, det blev faktiskt en vinkel i det spåret pga ett nedfallet träd. Jag gjorde det även lite längre än första spåret, ca 40 meter kanske. Ville inte ta i för mkt första gången, för jag visste ju inte hur Glenn skulle reagera i spåret, om han skulle bry sej eller hur han skulle uppföra sej.


Spåret fick ligga lite mer än 1 timma, sedan åkte Glenn å jag till skogen för att gå dagens spår. Glenn fick ärva Majas spårsele, den passar perfekt just nu! Glenn var upprymd redan då vi stannade bilen, han kände att det var något på gång! Spårbörjan var VÄLDIGT intressant tyckte Glenn, sen drog det iväg i ett jehu...! Men han fick dra bäst han ville, för jag går i min lunkande spår-takt. Glenn visste inte riktigt vad han skulle göra efter ca 10 meters spårande, han pep lite & jag visade med handen ner i spåret ett gång. Då han nosade där & började få vittring igen & gick åt rätt håll, så gav jag honom beröm med rösten. Då vad det som om han fattade galoppen helt å fullt! Okej, det är DET HÄÄÄR man ska göra, förstod Glenn :-) Sen låg han på som en rem i kopplet! Då vi kom fram till hans favoritleksaks-mus så brydde han sej inte ett skvatt. Han ville bara fortsätta att spåra! Men det fick han inte, för spåret var slut, jag fick jobba lite för att han skulle leka lite med leksaken.

  Sen blev det dags för spår nr 2 efter en stund. Nu visste han vad som gällde kan jag säga! Huj vilket intresse han visade! Jisses! Det blir till att träna på att ta det lugn å varligt i skogen... ;-) Tur att han inte är så stark å tung än kan jag säga... Han tog vinkeln direkt å fullföljde spåret helt utan min "hjälp", jättekul att se, verkligen! Då vi kom fram till leksak nr 2 så brydde han sej inte om den heller, han visade mej att den fanns där, men ville absolut fortsätta spåra. Sen var Glenn helt upprymd å så stolt över sitt spårande, hela vägen tillbaka till bilen. Han hade nog verkligen fått en a-ha-upplevelse i spårskogen! Spåra, det kommer vi definitivt att göra flera gånger, men det har ni nog redan kunnat lista ut?!!?

 
12. Svea (Giant Force Anna Pihl) med matte å husse kom på besök!
De bor i norska Bergen men har släkt i Örebro, därför befinner de sej på svensk mark emellanåt!
De tog sej tid att komma ner till oss för att få Sveas första klippning samt träffa Stina & Glenn.
Vi hade en rolig dag med klippning, valpbus osv!

Jättekul att få se lilla Svea igen, vi blev verkligen jätteglada över besöket!!!
Glenn tyckte det var SÅ kul att få busa med syrran igen ;-) Vi kunde inte låta bli att fundera över om Stina förstod att det var hennes egen dotter som kommit på besök..!??

Fler bilder från Sveas besök hittar Ni i Galleriet!

 

 
September
28. Polis-kullen blir 4 månader + Inoff utställning i Tranås!
Vilken dag! Å vilken debut för Gizmo (Giant Force Kurt Wallander)!

Vi var 3 Wheaten idag, Gizmo & Stina, samt kul att få träffa Anne från Mantorp med sin nya tik Greta. På morronkvisten träffades vi i soligt men lite blåsigt väder. Allihopa tävlade i varsina klasser & alla blev BiR i sina klasser. Vilket innebar att vi alla 3 snällt fick sitta kvar å invänta finalerna!

Stina fick slåss i gruppfinalen med en terrier till, men placerade sej som 1:a, matte blev stolt, det är ju dock allt endast 4 månader sedan Stina blev mamma!!

Sen blev det Carina & Gizmos tur i valp-finalen för 4-6 månaders valparna. Ca 15-20 stycken deltog & Gizmo blev utplockad i den hårda gallringen. Han gjorde sin debut i utställningsringen på sin 4-månaders-dag & drämde till med att bli Valp-BiS-4:a!!! Grattis Carina & Gizmo!!! En hel hög med priser fick de plocka med sej hem, å flera fina rosetter!

Anne & Greta blev BiS 2:a i valpfinalen för de lite äldre valparna, starkt jobbat!

Sen var det dags för Stina & mej att gå in i Best In Show-finalen! Tänkte att här blir besöket inte så långvarigt med tanke på att Stina inte är riktigt 100 i form sedan valpningen vad gäller pälsen. Vi blev jätteglada då vi blev utplockade till att få stanna kvar för placering som någon av de 5 bästa! Domaren räknade upp flera namn utan att vårat kom upp, plötsligt var det bara Stina & en rottis som var kvar & fick springa äre-varv....! Rottisen knep BIS:et men vi kom på en hedrande BiS-2:a-placering!!! Stina stod som en staty i ringen, hon är sååå duktig!!

Vi är förståss jättestolta över dagens resultat!

Tack för trevligt sällskap & god tävlingsanda, Carina & Anne! Hoppas vi ses snart igen!
Lite fler bilder från dagen hittar ni i Galleriet

 
14. Vi har varit & klippt Gizmo (GF Kurt Wallander)! Trevligt med en dagsutflykt till Tranås & att få se hur Gizmo bor! Han hade vuxit en hel del kan jag säga, han var ju störst i kullen redan från början! Han & Glenn var dock nästan exakt lika höga i mankhöjd men Gizmo har fortfarande mkt mer massa i kroppen än vad Glenn har. Vi började med att klippa Gizmo, han gick från en liten trasselsudd till att se ut som en ras-hund! Efteråt fikade vi god äppelkaka & sedan fick hundarna tid att leka, vilket var mkt uppskattat :-) Man kunde stå & titta på leken hur länge som helst, är så roligt att se!
 
10. Glenn stannar hos oss!!!
Nu är det bestämt! Vi kan bara inte göra oss av med vår lille Glenn. En så charmig, cool, duktig liten kille gör man sej inte av med :-) Det var ju meningen att han skulle ha stannat här ända från början, så nu är ordningen återställd & han kommer stanna hos oss! I bakhuvudet finns Nils, hans fd fodervärd, kanske kanske att Nils kan ta hem Glenn i framtiden då alla allergiprover är klara, men det får vi vänta å se hur det blir med.

Stina kommer mesta tiden på hos Olles föräldrar under ca 1 års tid nu. Fast jag kommer att hälsa på henne ofta, gå långa skogsrundor med henne & Glenn på helgerna, de kommer att få leka tillsammans å ha kul! Jag kommer även att ställa ut Stina & ha henne hemma ibland.

Det blir hon som får bo borta som lite "fodervärdshund" istället för Glenn. Jag kan ju tillägga att Olles föräldrar endast bor ca 10 minuters bilväg härifrån, ute på landet i en härlig, perfekt hundmiljö!

Så småningom då Glenn har vuxit till sej så kommer vi prova att ha dom boendes hemma tillsammans. Stina har lite knepigt med hundar om de är i hennes hem (förutom hennes valpar då de växte upp, då var hon en kanon-mamma!)  Vi hoppas innerligt att vi kommer kunna träna bort detta på henne. Därför lägger vi upp denna strategi nu. Så målet är att vi kommer ha båda hundarna här hemma i framtiden, vi klarar oss inte utan vår älskade Stina!!!

 

5-7. Dags för den årliga helgen på SKK:s Utställning på Böda, Öland.
Vår Ölands-visit blev inställd. Vi fick hem vår älskade lille Glenn, så vi ville ha hela helgen fria, så vi kan ta hand om Glenn till 100% & börja leta efter ett nytt hem till honom.
 
4. Vi har fått hem Glenn!  Med stor sorg var Glenns nya husse tvungen att lämna tillbaka honom. Från ingenstans dök astma/allergi upp hos husse. Ibland undrar man om det verkligen finns någon rättvisa... Vi tänker verkligen på Nils & hans flickvän, en hård dag för dom...

Glenn söker nu ett nytt, permanent hem. Evt som fodervärdshund. Läs mer om honom under hans knapp i menyraden.

 

23. Inoff Utställning på Njudungs BK. Tänk!, vi fick bara ca 10 regndroppar på oss under hela dagen i Skede!!!! Kryss i taket!!! Dagens domare var John-John Jonsson. En kompis till mej, Ida, skulle idag

 ställa sin dvärgpinscher för första gången, vilket ju var mkt spännande. Tintin har redan hunnit bli 2 år, men det är ju aldrig för sent för utställningar! Först ut idag av mina kompisar var Anna-Karin med sin väldigt vackra 9 månaders Sheltie Allan. Sen var det Tintins tur & det gick jättebra! Stina skötte sej som vanligt som en klocka i ringen, även om jag önskar att hon kunde visa lite mer show... Kritiken blev jättefin, vi fick som väntat lite nedslag på att inte pälsen var i tipp-topp-kondition för dagen. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att hon för 3 månader sen blev mor! Allan, Tintin & Stina gick allihopa vidare till finalen. Allan blev BiS-valpII- 3:a, Tintin drämde till med att bli BiG-2:a!! Å Stina blev faktiskt BiG-3:a! Så vi är mkt nöjda med dagen! Väl hemkomna igen så tog jag en cykeltur med Stina, ca 7 km lång, det var minsann mkt roligare än att glänsa på en utställning tyckte Stina ;-)

 

 

Augusti
21. Glenn åker till sin fodervärd! Det är med delade känslor vi lämnar Glenn. Givetvis kommer vi att sakna honom mycket, men det är bestämt att han ska åka, så då är det bäst om han så fort som möjligt får chans att komma till ro i sin nya toppen-familj! Det är han värd!
En himmlans tur att han bara kommer att vara ca 3 mil bort! & att jag kommer att få ställa ut honom & trimma honom med jämna mellanrum :-)
 
19. Dags för 12-veckorsprutan & en ombesiktning för Glenn. På torsdag den 21 åker Glenn till sin nya fodervärd.
 
2. Nu är "polis-hundarna" 9½vecka! Vi har fått lägesrapporter från allihopa, de mår bra & växer å mår gott! Tänkte bjuda på en bild på vår Glenn & mamma Stina. Glenn har idag åkt bil, blivit borstad på trimbordet & fått sina klor klippta. Han har gått en liten koppelpromenad & lekt med mamma i trädgården. Nu ligger han å sover vid mina fötter :-)
 
27. Valparna har nu flyttat. En himlans tur att vi har lille Glenn kvar i familjen, för det är tomt nu... Vi har fått mail & mms-rapporter från valparna & deras nya ägare. Allihopa är lugna & trygga, äter bra redan från första dagen samt sover gott om nätterna. Känns jätteroligt att kunna ge valparna en sån start i livet. Vi önskar alla valparna & valpköparna ett stort LYCKA TILL i framtiden med era små! (Mer om valparna hittar Ni under knappen Valpar, där har de egna sidor med text å bilder som kommer fyllas på efter hand!)
 
Juli
23. Valparna är 8 veckor. Vilket innebär att de är leveransklara!
Idag hämtas de båda tikarna av sina nya ägare. På söndagen den 27 hämtas Wallander & Martin Beck. Gunvald Larsson stannar kvar hos oss & mamma Stina!
 
22. Valparna har blivit veterinärbesiktade, id-märkta & vaccinerade. Alla valparna skötte sej exemplariskt hos veterinär Wejdmark utanför Sävsjö. Allihopa gick igenom besiktningen med betyget "Utan Anmärkning"!
 
Juni
18. Uppfödarträff. Sommaravslutning med grillning i Södra Vi.
 
10. Stina är med på 2 bilder i Wheatenklubbens tidning! Den kom i brevlådan idag. Roligt att hitta 2 bilder i tidningen på min Stina! De hade skrivit bildtexten: "Lyckliga Stina i arbete".
Maj
28. Stina har fått sina valpar!  Läs mer på vår valp-blogg! Samt under knappen Valpar.
 
 13. Snart bara 2 veckor kvar...! Ni ser ju vad magen växer! Följ dräktigheten & de kommande valparna på vår valp-blogg! Ni hittar den i menyraden under "Valpar".
8. Uppfödarträff i Nässjö.
 
4. Promenad upp till utsiktsplatsen vid Skurugata/Skuruhatt. Det gäller att passa på, så länge Stina orkar gå på promenader & strapatser! Snart gungar hon väl fram ; -) Vi bjuder på några fler bilder på bloggen, kika gärna in!
1. Vi har skaffat en valp-blogg!!!  Den hittar ni på knapp-menyn under knappen "Valpar". Hoppas ni tycker om vår blogg ???!
 
27. Vi har varit på besök hos en varghundskennel! Idag har Olle, jag & Stina varit i Vittaryd, mellan Värnamo & Ljungby. Där finns kenneln Kråksången som drivs av Gunila Kronqvist. Tänk att få gosa med varghundar!!! Gunilas vargar är bara såååå fina! Tre tikar fanns det att hälsa på, den äldsta Humla, mellantiken Stina samt Humlas 1-åriga dotter Liv.

Min dröm lever nu kvar, att en dag få äga en Irländsk Varghund! Det kommer att dröja innan det är dags dock, men framtidsdrömmar & visioner är ju viktigt att ha här i livet, eller hur! ?  Några fler bilder från dagen hittar Ni i Galleriet.

 

 
26. Det har nu gått 4 veckor & 3 dagar sedan parningen! Vår Stina har minsann ändrat sej ganska mkt sedan hon blev dräktig. Hon har gått från alert, otröttlig vovve till en småseg, gäspande, hungrig Wheaten... Äntligen verkar hennes illamående ha gått över, så nu äter hon igen, med god aptit, skönt!
Då vi är ute på våra cykelrundor springer inte Stina en bit före i skogen längre, hon tar det rätt lugnt, verkar tänka på de små liven inne i magen, tar det säkra före det osäkra, hon har moderskänslor minsann!

Det händer att hon sitter å  somnar, hon vill vara vaken men sen går ögonen långsamt ihop, huvudet sjunker ner å sen zzzzz....!

Vi bjuder på en bild från förra helgen, då Stina uppskattade att få träna lite slalom i trädgården, agilityn gillar hon skarpt! Då fick damen fart minsann, än så länge är inte den lilla kulmagen ivägen...!

Ni ska veta att det är väldigt mysigt & spännande att vänta valpar. Vi njuter. Verkligen tar vara på tiden som nu är ganska lugn, jämfört med vad som komma skall..! Nästa helg ska vi bygga klart vårt valprum, återkommer med rapport!

 

April
23. Dags för Ultraljud!

Dygn 28 i dräktigheten är det dags för ultraljud. Spännande värre! Återkommer förståss med rapport om det fanns några småttingar i Stinas mage!

Resultat:  Äntligen är ultraljudet gjort! Det var sååå spännande! Efter noggrann undersökning med ultraljudsstaven kom vi allihopa (jag, Olle & veterinär Wejdmark) fram till att det är 5 valpar! Kanske, kanske är det 4, men inte fler än 5. Precis lagom! Så vi är nöjda å glada må ni tro!

 
20. En underbar dag i trädgården. Idag har vi haft soool! Dagen har Stina spenderat mestadels i trädgården. Matte & husse har burit fram utemöblerna & även grillat. Stina har lekt lite samt legat & solat sej, vi bjuder på en bild dagen till ära! Stina gick med på att vara lite "flickig" med blomma i håret, är inte hennes grej annars, hon är inte mkt för rosa, putteduttigt & sånt där fjant ; -)
 
 
17. Hoppar över frukosten! Igår sniffade den annars så matfriska Stina på sin frukost en stund, tveksamt åt hon upp den. Idag vill hon inte ha något....- hon mår illa! Ja, inte så kul för henne kanske men det är ju ännu ett DRÄKTIGHETSTECKEN! Nu har det gått 3 veckor & 1 dag sedan parningen.
 
13. Jag & sambon anordnade en Tipspromenad för Wheatenmänniskor & hundar! Som nyvald aktivitetsansvarig i wheatenklubben reion öst, anordnade jag & sambon denna aktivitet!

En liten skara på 6 personer & 3 Wheatenhundar blev vi! Men vi hade kul endå förståss! Hundarna  umgicks väldigt bra tillsammans. Efter tipsrundan blev det korvgrillning vid Älgsjön, där väntade Olle & hade förberett grillgallret & korvarna. Sen blev det korv-ätning, Wheatenprat & väderbitna kinder! På hemvägen fick hundarna springa lösa i skogen, det var mkt uppskattat må ni tro!

 Mer info finns att läsa här: Wheatenklubben region öst Där kan ni även läsa om våra andra aktiviteter som vi kommer genomföra under 2008!

 
11. Vårväder & cykeltur i skogen! Både jag & Stina njuter av våra cykelturer, det gäller att hålla igång så vi båda är i form inför valpningen ; -) Nu har det gått 2 veckor & 2 dagar sedan parningen. Stina har blivit lite piggare nu än hon var för en vecka sedan. Ändå är hon tröttare än hon normalt brukar vara. Vi tycker hon går med en smått harmonisk blick, precis som om hon vet vad som stundar. Hoppas vi inte har fel! För några dagar sedan bokade vi tid för Ultraljud! Det kommer att bli på 28onde dygnet. Spännande!
 
4. Det har nu gått 1½ vecka sedan parningen. Vi märker att Stina är mer trött än vanligt : - ) Vi hoppas förståss att det är ett dräktighetstecken! Hon ligger allt som oftast å sover djupt i sin Bia-bädd, så fort tillfälle ges. Då hon kommer upp i knäet på oss så somnar hon med tunga snarkningar direkt. Ingen Stina som pockar på uppmärksamhet eller som undrar om vi inte ska träna lite kommandon eller konster...
I förgår morse då jag släppte ut henne i trädgården så hittar jag henne efter 5 minuters rastning ihoprullad likt en fjällräv, sovandes på altangolvet, har ALDRIG hänt tidigare!  Så det vet i 17 om inte vår älskade Stina håller på att producera fram en kull valpar....! Håll tummarna!
 
Mars
26. Stina är parad! Idag var det dags att para Stina. Nere hos Kicki på Villa Rosa väntade Sluggo, Villa Rosas Maddyn, på att få sitt dambesök. Tycke uppstod snabbt & 2 parningar har gjorts under dagen, med rejäl vilopaus där emellan. Ett stort tack vill jag rikta till Kicki, för proffsig hjälp under dagen!

Nu väntar vi med spänning på att få upptäcka de första tecknen på dräktighet....! För mer info om valpkullen, se under knappen Valpar.

Brevid bjuder vi på en snöbild från i förgår, det är ju vinter här nu.... Men i slutet av veckan kommer våren, det lovade vädergubben på tv!

 

 
22. Årsboken -07 från Wheatenklubben har anlänt i brevlådan! Tidigare år har inte Stina kvalificerat sej till att få vara med i boken. Hon borde ha fått vara med då hon fick godkänt i anlagsprov i viltspår, men från det året ändrade man reglerna å vi hamnade utanför. MEN, under 2007 har vi lyckats komma med, på ett flertal punkter, vilket känns fantastiskt kul!!!

I årsboken presenteras hunden med bild, lite uppgifter om hunden, ägare samt de kvalificerande prestationerna man gjort under året som gör att man får vara med i boken.

Stina har under 2007 fått:

1 cert & BIR på Gotland, för Svante Frisk

1 cacib på Gotland, för Nick Hammond

Lydnadsprisdiplom i klass 1

2:a på Lydnadslistan

9:a på Allroundlistan

 

19. Vill bara skriva en liten extra  GLAD PÅSK-hälsning till alla våra besökare här på hemsidan!
Idag har jag klippt Stina, hon var redan halvt igenvuxen sedan förra klippningen, huj vad det växer ibland... Hon måste ju vara lite extra fin inför kommande vecka, då hon ska träffa Sluggo, den blivande pappan till vår första kull! Vi lovar återkomma med rapport från parningen!

Njut nu av påskhelgen, ät mkt godis å ägg! Varva det med hundpromenader & träning, då blir det en lagom kombination....!

 

15-16. Anatomikurs i Lenhovda, för Ann Carlström, i Smökk:s regi. 

Dag 1: Tidig uppgång på morgonen, med färd till Lenhovda. Det visade sej att vi var ett gäng på ca 12 stycken, kul med så många! På förmiddagen hade vi grundkunskaper i anatomi samt gick igenom hur man blir utställningsdomare, vilka krav som ställs osv. Tur man inte ska bli domare, är verkligen inget för mej! Men anatomi-delen är jätteintressant, men otroligt svårt! Efter lunch å ännu mer teori fick vi göra grupparbete utomhus, då fick vi bedöma, känna å klämma på 4 olika hundar, hur lärorikt som helst! Äntligen börjar man förstå sambandet mellan vinklar, rörelser & skelett...!!

Imorron väntar 4 Långhårs Collie som vi ska bedöma & göra en liten utställning för, spännande! Blir till att plugga in rasstandarden efter Melodifestivalen ikväll...! Kl 9.00 ska vi samlas nere i Lenhovda imorron bitti. Återkommer å lämnar en liten rapport från dag 2.

Dag 2: Åter en bilfärd ner till Lenhovda i arla morgonen. En förmiddag som spenderades med att ta upp frågor som vi funderat på sedan gårdagen. Sedan fortsatte vi med att lära oss hur man formulerar en domarkritiklapp, inte var det lätt inte! Men nyttigt! Nu förstår man mer hur en domare tänker, det har varit jätteintressant verkligen. Sedan gick vi igenom Colliens rasstandard ytterligare. Efter lunch så fanns det 4 collies som väntade på att bli bedömda av oss nybörjare!  Vi fick jobba i små grupper å försöka klämma, känna & bedöma hundarna. Sedan jämförde vi allas kritiker & sedan fick hundarna även en slutlig placering.

 

Det har varit en mkt lärorik anatomi & bedömningskurs, Ann Carlström har varit en superduktig lärare!!! Får ni chansen att ställa hund för henne så tveka inte, hon är jättekunnig & hon lämnar inget åt slumpen!

 

 
13. Idag har Stina börjat löpa! Nu så passar det visst fröken Stina att börja löpa! Det var efterlängtat från vår sida! Beräknat höglöp blir precis efter påskhelgen. Så går allt enligt planerna blir det valpar i slutet av maj, med leverans i slutet av juli.
 
7. Vi väntar... på lööööp! Det har väl aldrig varit så drygt å vänta på Stinas löp som nu....!! Hon håller säkert på sej bara för den skull...! ? Hon är inte sen än, men bör komma igång denna veckan om det ska vara som det brukar. Å snart har denna veckan gått... är bara att vääääänta.....

Bjuder på en bild från i höstas.

 

 
5. Uppfödarträff i Nässjö.  Denna gång kommer en representant från Agria för att prata om detta knepiga men viktiga ämne - hundförsäkringar.
 
Februari
25. Stormvarning, IGEN...  Nu börjar man bli härdad vid dessa stormbyar... I fredagskväll var nog den värsta hittills för oss i år. Å nu säger vädergubben på tv att en ny är på ingång på onsdag, SUCK! Stina får spela lite aktiveringsspel inomhus då det stormar som värst runt husknutarna. Vad annat kan man göra?!
 
23. Årsmöte för Wheatenklubben. Jag har varit iväg på Svenska Wheatenklubbens Årsmöte som var förlagt på Motell Vätterleden, strax uppanför Jönköping. Det var kul att få lite ansikten på de namn som man läst om i klubbens tidningar & på hemsidan. Då man är ny tar det ett tag att veta vilka alla människorna är! Extra trevligt var det att få träffa Anneli & Anders, som fick äran att ta emot priser för Årets Utställningshund, hanar 2007! Tänkt vilken lycka de måste ha känt!!!
 
23. Idag har jag lagt ut min chef Tinas hemsida! Jag har gjort en hemsida åt Tina & hennes Samojeder! Kika gärna in å hälsa på hos henne! Adress: http://hem.passagen.se/samojeder
 
19. Ny hane för Stina.  Pga sjukdom hos Heilyn så har vi nu beslutat att använda vår stand-in-hane. Far till Stinas valpkull kommer att bli Villa Rosas Maddyn "Sluggo". Han har vi haft som reserv ifall något oförutsett skulle inträffa. Sluggo har ett mjukt & trevligt temperament, vilket tilltalar oss väldigt mkt! Läs mer om honom & vår planerade kull under "Valpar".
 
17. Nu har jag klippt Stina. Man har väl aldrig så litet självförtroende som när man ställer upp sin hund på trimbordet å ska börja klippa ;-) Men jag blev faktiskt nöjd denna gång! Fast de duktiga lär ju se en massa grejer som borde ha gjorts bättre... men för att vara en vardagsfrisyr så blev jag nöjd!
 
15. Idag har Stina lekt i trädgården med TinTin.  Nu var det ett bra tag sen de fick busa, så nu var det dags! Dvärgpinschern TinTin kom på besök, å det blev rusch i trädgården!
 
12. Resultaten "Årets Wheaten 2007" är nu officiella! Stina har placerat sej på två av listorna!!! Se mer under Stinas sida!
 
10. Stina har vattensvans... Vi bryter ett mönster: Stina har varit lite dålig. Vår kärnfriska hund har fått vattensvans. Vi är verkligen inte vana vid att det är något fel på vår Stina! Men nu har hon fått vattensvans. Jag har erfarenhet av detta sedan tidigare, därför kände jag igen tecknen som Stina visade i torsdags. Hon har fått spendera dagarna mestadels inomhus i värmen, å tagit det lugnt. Inget hon vill egentligen, men en nödvändighet för att svansen ska läka. Det har gett resultat, för idag är hon mkt bättre! Hon har blivit lite extra ompysslad, fått sova i sängen under varma täcket.... Så hon har inte klagat nämnvärt, men vi har förståss saknat hennes glada, viftande svans...
 
10. Årsmöte för Njudungs BK. Eftersom jag är redaktör för Njudungs BKs medlemstidning så måste jag ju vara på plats & få reda på vad som händer å sker på vår klubb, inför framtida tidningar!
 
5. Uppfödarträff i Nässjö. Det är så kul att träffa likasinnade på uppfödarträffarna! En gång i månaden är vi en liten skara av ca 10 pers som träffas. Vi byter erfarenheter & har man några frågor så är det bara att ställa dom, man får många förslag å svar tillbaka! Det är så spännande att följa allas tikar som ska eller har parats, valpningar & allt som hör till! Nästa gång kommer en representant från Agria, för att gå igenom olika kennelförsäkringar o dyl. Kommer säkerligen att bli lärorikt.
 
2. Årsfest hos vår brukshundklubb Njudungs BK. Vi fick ett pris med oss hem från festen! Vi blev 3:a på barometerlistan i Lydnad 2007! Jag är stolt! Det ser ni att Stina oxå är...! ?!! ? Mest minnesvärt för mej är Stinas avslut i lydnadsklass 1. Tävlingen i Nässjö BK i oktober. Där drämmer hon till med 182 poäng & slutar som 2:a av 17 ekipage, endast slagen med 0,5 poäng, dock fick vi ju vårt LydnadsDiplom i klass 1 den dagen, tack vare poängen! Kan känna rysningar än, då jag tänker på tävlingen, härligt!
Bjuder även på en bild av alla pristagarna!
Januari
23. Rapport från dagens lilla träningspass.  Idag har jag å Stina tränat lite lydnad samt konster på träningsplanen som ligger snett bakom vår trädgård. Idag repeterade vi rutan, med lite varierat resultat. Får ta å träna lite mer kände jag, det var ett tag sen vi körde rutan nu & det märktes. Inomhus funkar rutan perfekt men utomhus är den fortfarande lite svår visst.
En ny konst har jag fått för mej att jag ska lära Stina. Denna gången är det "-tack!" Dvs att hon ska buga sej, så hon kan tacka sin "publik" då hon visat sin lilla repetoar av konster! Jag hade noga tänkt ut hur jag skulle träna det, å hade som plan att om 1 vecka eller 2, borde den nya konsten sitta. Jag började från början idag, givetvis med klickern i handen, döm om min förvåning då jag får Stina att buga på en gång! Tre, fyra klick, sen fattade hon galoppen! Hon är otrolig ibland, denna dam! Hon & klickern är helt fantastiska tillsammans! Här ser ni lite bildbevis från dagens träning!
Får ni chansen att gå en klickerkurs - tveka inte!!!
 
22. Vill tacka alla som skrivit & hört av sej angående vårt kennelnamn & vår uppfräschade hemsida! Det känns otroligt kul med allt beröm! Glöm inte sätta ett tassavtryck i vår gästbok även i framtiden, det är så kul med hälsningar tycker vi!
 
13. Årsmöte Region öst, Wheatenklubben. Jag har blivit tillfrågad om att bli suppleant & aktivitetsansvarig i Wheatenklubben region öst. På dagens årsmöte hos Villa Rosa blev jag invald i styrelsen. Innan mötet fick jag hälsa & gosa på valparna som fanns hos Kicki, de var ca 4 veckor & helt bedårande förståss! Nu är man allt sugen...!
 
9. Uppfödarträff i Nässjö! Så har vi haft ännu ett möte! Det blir mkt pladder då åtta damer kommer ihop å pratar om hunduppfödning! Man halkar lätt in på andra grejer oxå emellanåt, men för det allra mesta så finns det en röd tråd i det vi pratar om! Idag har jag fått många goda råd om det här med själva parningen å alla avtal å blanketter som finns, ovärderlig hjälp! Två små dvärgschnauzervalpar har struttat omkring oss, de är bara sååå söta med sitt skägg! Påminner ju ganska mkt om små Wheatenvalpar, nu börjar det så sakterliga sjunka in att vi kanske kommer ha en hel bunt valpar här om några månader!!! Vi gick oxå igenom vad vi har för mål med vårt hunderi 2008. Alla fick berätta, det ska bli skoj att se vid årets slut om alla drömmar å förhoppningar har infriats för oss!
 
8. Klicka HÄR så får ni läsa om den tilltänkta hanen! Nu har vi hittat vår hane som ska para Stina vid nästa löp! Spännande! Vi ska åka & hälsa på honom å hans familj i början av februari. Så får vi umgås i hemmamiljö & lära känna varandra lite! Även hundarna vill nog hälsa på varann!
 

3-5. Vi ställer ut Stina på My Dog-utställningen i Göteborg, båda dagarna.
4 jan: Efter en rask promenad från hotellet på fredagsmorronen kommer vi fram till Svenska Mässan & hundutställningen My Dog. Hundar överallt! Strax över 12 000 hundar ställs ut under de 4 dagarna. Terrierna ställs under 2 dagar. Första dagen bedöms rasen av svenskan Cindy Pettersson. Stina sköter sej bra i ringen & får en bra kritik men slutar oplacerad, med en slät etta.

5 jan: Idag bedömdes rasen av en italiensk domare, det visade sej att han ville ha amerikansk-pälsat med extra mkt fluff. Några irländare åkte ut på 2:or men Stina skrapade ihop en slät etta även denna dag. Hon får bra kritik igen men sen räcker det inte hela vägen till en placering, trist. Vi saknar framgångarna som vi hade sommaren -07...

Vi hade dock en jättetrevlig helg, bra hotell & Stina skötte sej som vanligt helt oklanderligt. Hon är otrolig! Finner sej i allt, tyst å snäll på hotellrummet, hon gör alltid det vi kräver av henne, som att te x åka hiss, gå i rulltrappor, vara ensam på hotellrummet då vi var å åt osv! Det må vara mkt mer värt än en fin utställningsrosett...!

Olle & jag träffade några wheaten-vänner som vi bl a funnit på nätet, jätteskoj att få träffas in real life å inte bara i "dumburken". Att de sedan visar sej att vara supertrevliga är ju ändå roligare!!!

Stina fick en ny snygg praktisk overall! Nu är det slut med skitig, svart, blöt hund efter våra cykelturer!!! Denna "Hurrta-overall" är ju så snygg att man vågar ha på den inne i samhället oxå.. hi-hi! Eller vad tycks?

Fler bilder från utställningen finns i galleriet!