Vår Kennel

Vi anordnar årligen vår kennelträff! Här en bild från träffen 2010.

 

Drömmar om att ha egen uppfödning har alltid funnits i bakhuvudet, som en dröm jag någon gång hoppats på att kunna uppfylla...!

Den 10 september -07 skickade vi in vår ansökan om kennelnamn. I mitten på januari 2008 fick vi börja använda namnet. Vår första kull föddes 28 maj 2008.

Varför Giant Force?
Då jag, Sofie, var yngre var jag mkt intresserad av travsport. Besökte regelbundet travbanor några gånger om året, för att få uppleva travet som det ska upplevas, på plats, nära staketet så man känner hästlukten,

hör hovtrampet & ser vinnarögonen på hästarna! Redan då jag var 12-13 år kom detta travintresse. En av hästarna som brukade tävla hette just Giant Force, det namnet har alltid varit det finaste, maffigaste namnet för mig. Det står för gigantisk trupp/styrka.

 

Vi kommer att ha en liten, familjär uppfödning.  Vår viktigaste uppgift är att kunna vara en bra uppbackning för våra valpköpare! Det viktiga är inte att få fram många kullar, utan att få njuta av att få följa en valps utveckling från planeringsstadiet med parning & val av tik & hane, till att följa valpen genom livet & förhoppningsvis få en bra & värdefull kontakt med valpköparna!

Vi ser gärna att valparna i första hand kommer till aktiva hem, gärna där det finns planer att använda valpen till bruks, lydnad, agility eller någon annan aktivitet! En Wheaten behöver stimulans & vill ha någon viktig uppgift att utföra! Därutöver är den en trevlig & mysig sällskapshund!

 

Avelsmål
Vårt mål med uppfödningen är att försöka vara med & bidra till att få fram rastypiska Wheatenhundar. Vi vill ha Wheatens som är mentalt stabila, arbetsvilliga, orädda, som kan ta det lugnt då det behövs men som har full fräs då det krävs! Sen får de väldigt gärna vara snygga att titta på förståss! Det allra viktigaste är att de blir kära familjemedlemmar för våra valpköpare. En kull hos oss är noga planerad, samt får all vår tid & vårt engagemang, för att få en så bra start i livet som möjligt :-)

 

Rasfakta Wheaten
En Irish Softcoated Wheaten Terrier kommer ursprungligen från landsbygden på Irland. Där levde dom som gårdshundar.  De hjälpte till att fånga råttor & möss, valla får & kor, vaktade sin gård, jagade -både på land & i vatten. Den var billig i drift & det passade de fattiga husbönderna. Dessutom värmde hundarna sin familj om nätterna! En riktig "allt-i-allo-hund"!

En Wheaten är mkt hund i lagom förpackning! Pigg, glad, sportig & med mkt terrier i sej! Intelligent & oftast väldigt samarbetsvillig & vill gärna hänga med på allt som händer omkring den. Den kräver en konsekvent uppfostran & kan verkligen visa mkt terrierhumör första åren... Men då man kämpat sej igenom valp & unghundstiden får man valuta för allt jobb man lagt ner, man har då en underbar hund! Lydig & Lycklig!

Rasen fäller inte men kräver att pälsen kammas igenom minst 1 gång i veckan, samt trimmas ca 4 gånger per år.

Kika in på Wheatenklubbens trevliga hemsida, där finns massor av intressanta rasfakta att läsa om! Klicka på loggan:
     
Ett nytt raskompendium gjordes 2008, klicka på bilden:
Vi är såklart extra stolta över att vår Stina fick vara med på bild, se sid 5 :-)
 


 

Då man är hundidiot så har man alltid sitt nästa rasval/hundval i tankarna...!

...Fler hund-drömmar...


Någon gång i livet vill jag skaffa en gårdshund,
jag hoppas då kunna få bli stolt ägare till en...

 

Irländsk Varghund!

 

 

   

 

Meriter

Här kommer jag skriva en lista över vad jag, Sofie, genomgått för kurser & utbildningar sedan jag började med hundar! Jag kan lätt säga att jag inte kommer ihåg allt jag gjort tidigare, så allt kommer inte med!
 


Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning 2009 - 2011

*Valpkurs *Har några Westies & Wheaten som jag trimmar regelbundet
*Nybörjarkurs *Varit  redaktör för Njudungs BK:s klubbtidning i 3 år
*Agilitykurs, nybörjarkurs *Hund i Handkurs + prov
*Viltspårkurs *Ledarskapsutbildning Steg 1 & 2
*Hjälpinstruktörsutbildning *Varit hjälpinstruktör i ca 10 terminer
*Klippkurs, Wheaten *Föreläsning med Barbro Börjesson
*Klickerkurs, helhelg *Deltagit på Uppfödarträffar, med start okt-07.
*Varit styrelseledamot & sekreterare i NBK *Genetik-kurs med Wheatenklubben, föreläsare Hilde Nybom
*Tävlar/tävlat i Lydnad, Agility, Viltspår *Klickerföreläsning, okt-08.
*Föreläsning med Lasse Neij * Suppleant i Wheatenklubben region öst, 08 & 09.
*Tävlingslydnadskurs *Aktivitetsansvarig i region öst, 08 & 09, 10
*Anatomi & Bedömningskurs, 2 dagar, för Ann Carlström *Skribent för region östs spalt i Wheatenklubbens medlemstidning, från dec -08
*Appelkurs *Helgkurs, utställningsträning med Gerhard O Shea, sommaren-09
*Agilitykurs, tävlingskurs 2 terminer *Påbörjat SKK:s Uppfödarutbildning, start okt -09, examen våren 2011
*Deltagit på Wheatenklubbens Uppfödarhelg i Tånga Hed -09 *Föreläsning om Parning & Valpning med AnnSofie Lagerstedt, okt-10
*Föreläsning om Berikning för Tamhund med David Selin, -11 *Föreläsning om Hundaggressivitet  med Ann-Catrin Edoff, okt  -11