Nyheter

2010

December
9. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   
Studieträff nr
22

 

 

Dags  för julavslutning!

Vi hade bestämt oss för att göra knytkalas-julbord! Oj vad trevligt vi fick!
Många goa skratt under kvällen, ett härligt gäng med ett gemensamt intresse : våra hundar :-D 
9. ...6 månader idag! 


Gangsterkullen är 6 månader idag :-)

Fick ett gulligt mms av Malte idag, (se bilden ovan) tack för det Maria!


Herman & Malte
  
November
25. Omslagsflicka! 


Idag damp Wheatenklubbens medlemstidning ner i brevlådan, i god tid innan jul.
Tomte-nissan på omslaget är vår Stina :-)
Kul att vår inskickade bild fick pryda rasklubbens tidning!
Stina skäms lite över sin utstyrsel... men det bjuder hon på, säger hon så här i efterhand ;-)

  
14. Valputställning i Mjölby! 


Första utställningen är nu avklarad med Gangster-kullen! En inoff.utställning
i Mjölby Ridhus. Nästan 400 valpar av olika raser fanns med denna dag . 8 stycken Wheaten & i Herman & Maltes klass, 4-6 månader, fanns 4 hanar med.

Malte & Herman fick nästan identiska kritiker av domaren. Malte drog längsta strået i en hård konkurrens & knep en 3:dje plats i klassen & fick ett HedersPris!!

Fler foton finns i galleriet, här!!!
  
12. Klippbesök! 


Vilken glädje, att få träffa "Biffen" igen, eller Malte, som han kallas till vardags! Malte är från sommarens kull (GF Rusty Ryan) & jag har inte träffat honom "live" sedan han åkte då han var 8 veckor.
Nu är han 5 månader & behövde få en klippning inför helgens valputställning i Mjölby.

Självklart åkte kameran fram efter avslutad klippning ,

8 veckor...


& nu 5 mån...!!!

Tack för en trevlig dag , Malte & matte Maria :-)
  
11. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   
Studieträff nr
20

Ikväll var det dags för en ny bok! Juridikboken la vi till handlingarna & påbörjade Parning & Valpningsboken :-) Genomgång av bla löp, könsmognad & parning. Lika trevlig kväll som det brukar vara med "gänget"!


 
6. Snö = extra pigg hund! 


Snön har kommit till Hult! Till Stinas stora glädje, för hon gillar snön!

Idag har hon lunch-lekt med favoritkompisen Raya. De sprang som vildar ute på öde-fotbollsplanen som vi bor granne med! Oj oj vilken fart de hade!

Blev en dusch då Stina kom in,
snöklumpar blir det i drivor så fort tempen ligger runt nollan...

En trött hund ligger å snusar här brevid nu, nöjd å belåten av dagens snölek!


  
6. Idag är ingen vanlig dag...

.
..för idag är det Stinas födelsedag!!!

Idag började hon dagen med ost & leverpastej hos sitt privata "hund-dagis", vilket Stina uppskattade mycket!
Nu fortsätter vi firandet här hemma, blir mkt mys & gos resten av dagen!

Stina fyller hela 7 år idag! Grattis vår goa gumma!


  
Oktober
31. Hälsningar från Gizmo (GF Kurt Wallander)! Gizmo är kärlekskrank...!
Grann-.tiken löper, oj oj!
Inte lätt å vara kär ;-)

Tack för det fina kortet på fina Gizmo, Carina!
  
28.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 19

Ikväll var en kennelkonsulent på besök hos vårt gäng ! Hon berättade om sitt arbete, vi gick igenom avtal å bestämmelser.
Många skratt & gott fika, precis som alltid med detta gäng :-)


 
24. Aktivitetsdag för region öst/Wheatenklubben!  


Nu var det dags igen, jag & Olle har anordnat ännu en aktivitetsdag för region öst, Wheatenklubben! På schemat idag stod Vardags-aktivering.

Vi blev ca 20 personer & 11 Wheaten, alla trotsade vi regnet & fick en trevlig dag!


Vårt upplägg för dagen var 13 olika stationer som var o en fick utföra. Tex mini-agility, leta frolic-ringar på en buske, gå över en stege, lära in konster, spela aktivitets-spel, prova på att cykla med en cykelpinne, leta fram godisbit under en matta, jobba ut en godbit ur en papprulle & en balansövning där det gällde att stå i en skottkärra medans matte/husse körde någon meter :-)

Sedan blev det kokt korv på höskullen å mingel. Vi fick en trevlig dag! Tack alla ni som kom!

Mer info om Wheatenklubben region öst finner ni här
  
24. Disa är här över helgen!  


Ännu en lyxhelg med valpmys å bus! Vår fodertik Disa
(Villa Auroras Betty Boop)
har tillbringat helgen hos oss!!
 

Disa är nu 5 ½ månad gammal, hon å Stina har busat loss i flera timmar under helgen! Inomhus är Disa lugnet själv, men lite påhittig precis som alla valpar kan vara! Kul att dra ut saker ur papperskorgen på kontoret, himla kul att hitta en strumpa att sno med sej under soffbordet...!

Under lördagen var Disa med Olle nästan hela dagen, hon var med honom i skogen å sprang lös å hade skoj! På eftermiddagen var hon å Stina med oss på gårdsplanen i Tyrum, för att förbereda söndagens Wheatenträff (se repotaget ovan).
De båda sprang lösa i ösregnet, oj vad kul de hade!

Disa kom på att det var väääldigt häftigt att hoppa i höet på skullen, oj oj! Sen ut i regnet igen å busa loss! På Wheatenträffen skötte hon sej exemplariskt, en väldans massa roliga Wheatenkompisar att spana in å leka med, inte fel tyckte Disa! Sen fick hon å Stina smaka på korv med bröd, för det går ju åt att fylla på energilagret för att orka med en dag i Wheatenfart ;-)

Vi hoppas snart få vara Disa-vakt igen, för en riktigt go å härlig tjej börjar hon allt att bli, lilla fröken!

  
16. Herman är här över helgen!  Vi får ha valpmys å bus hela helgen! Vår halvfoderhane Herman (GF Danny Ocean) ur sommarens kull, tillbringar helgen hos oss!!
 

Han har hunnit bli 4 månader & växer så det knakar. Igår kväll fick han en klippning, han stod som ett ljus på trimbordet, duktigt!!
 

Imorse, efter en god natts sömn, blev det morgonlek i trädgården, han & Stina kom 1.5 timme senare in, smått frostbitna & helt slut, klippte sina frukostar & damp ner i sömn strax därefter. Trötta å nöjda vovvar :-) 
14.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 18

Mer juridik avhandlades denna kväll. Vi pratade bl a om skattefrågor & regler, momser & att spara kvitton. Vi halkade även in på ämnet Parning & Valpning, då vi som var på förra helgens föreläsning i Växjö, delade med oss lite kort om vad vi fått lära oss där. Som vanligt innehöll även kvällen god fika å gemenskap :-)


 
10. Vår fodertik Disa har varit på klippbesök!  


Hela 5 månader har lilla Disa (Villa Auroras Betty Boop) hunnit fylla, tiden går fort! Idag har hon varit här hos oss för att få sin första klippning. Matte Jannike & lillhusse William var med som stöttning & lite håll-hjälp, smidigt då man ska klippa valp ;-) Disa skötte sej kanonbra på trimbordet, märks att Jannike övar mkt hemma!

Då vi var klara med klippningen så var det redan kolmörkt ute, så det kunde inte bli några bilder på Disa, men vi knäppte några inne på bordet & ett av dom blev ett sött huvudkort, eller hur!

 

Snart ska vi vara hundvakt åt Disa en hel helg , vilket vi förståss ser fram emot mkt :-)

Mer info om Disa finner ni under knappen Hundar
  
9. Varit på föreläsning!  

Valpningsboken
Mellan kl 10-14 satt en skara uppfödare med stora öron å lyssnade uppmärksamt på AnnSofie Lagerstedts föreläsning om Parning & Valpning! Det hela var förlagt i Växjö & vi var 3 som samåkte ner. AnnSofie är författare till SKK:s bok Valpningsboken, som ingår i uppfödarutbildningen som jag går i Jönköping.

Vi alla hade nog önskat att få lyssna hela dagen, fler timmar till hade behövts, men så är det ju alltid när man har roligt, då försvinner tiden fort!! Jag fick med mej flera nya lärdomar hem, AnnSofie var väldigt bra att lyssna på, henne kan jag verkligen rekommendera!
  
6. Stina har haft besök av lekkompisen!  


Det finns en tik som Stina bara älskar att träffa å leka med, nämligen blandrasen Raya (golden/labbe). Hon är förresten syster med Rocky, den goldenfärgade hanen som min syster har!

Idag har Stina o Raya fått leka loss i trädgården i en timma, till bådas stora glädje! Märks att Stina börjar bli lite äldre (fyller 7 år i början av november), för hon måste ta lite pauser under leken....
Skönt att få trötta & nöjda hundar resten av dagen! 
2. Vi har träffat Herman!  

Herman (GF Danny Ocean), från sommarens kull, blir snart 4 månader gammal. Här kommer en bild, från ett litet försök att få Herman på bild med hjälp av mobilkameran, inte helt lyckat tyvärr... Men måste ju visa hur han utvecklats så här långt!

Om några veckor får vi rå om Herman en hel helg , något vi ser fram emot! Då ska han bl a klippas, hoppas kunna bjuda på någon bättre bild då.

Tack till Herman m familj för en trevlig kväll!
  
September
30.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 17

Mer juridik avhandlades denna kväll. Ämnet är faktiskt inte så "hemskt tråkigt" som man kan tro! Är mkt lagar o paragrafer vi uppfödare måste kunna. Fodervärdsavtal, bibehållen avelsrätt, skattefrågor, försäkringar o dolda-fel, köplagen & konsumentköplagen, kreditköp, avtalsbrott osv osv. Listan kan göras låååång....! En nyttig kunskap att lägga i sin "ryggsäck" :-)


 
26. Utställningsresultat från Norge!


Svea (GF Anna Pihl) ur Polis-kullen ställdes ut hemma i Norge i helgen. Nu har Svea kommit upp i öppen-klass & helgens bästa resultat fick hon under lördagen, på Norska Terrierklubbens utställning. Där hon fick en 1:a & blev 4:a i konkurransen + CK !

Grattis!!!
  
25. Besök hos Disa ... igen!


Efter jobbet tog jag en sväng ut till Malmbäck för att hälsa på hos vår fodertik Disa (Villa Auroras Betty Boop). Hon växer minsann lilla damen, snart blir hon 5 månader! Hon har en röd & väldigt sträv päls, vilket bådar för en fin irländsk päls i framtiden hoppas vi! Om 2 veckor kommer Disa till oss för att få en klippning , det ser vi fram emot!

(Bilderna är tagna med mobilen, därav kvalitén)
  
25. Bild från Herman!  


...Herman (GF Danny Ocean), från sommarens kull, blir snart 4 månader gammal.
Han växer minsann! Tack för det gulliga kortet fam Berg!

(Mer info om Herman finner ni under knappen Hundar)
  
23.  Drömmen om en Irländsk Varghund...

...finns fortfarande kvar hos mej! En dag, då hoppas jag kunna bli stolt ägare till en vänlig jätte! Kolla in länken, så får ni se hur duktig Varghunden Malte är, då han tränar i köket med sin lill-matte. Malte kan bland annat svimma, sitta fot & ligga. Hittade detta klippet på You tube & bara måste ju dela med mej! Se klippet här!

Kika även på Malte då han lärt sej självservering av vatten, här !
  
16.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 16

Juridikboken är det som gäller nu. Vi gick igenom studiefrågorna samt pratade om alla föreläsningar som väntar oss i höst! 


 
15. Besök i Malmbäck! 

Ledig dag från jobbet, självklart blir det hundaktiviteter istället :-)

Åkte till Malmbäck utanför Nässjö för att hälsa på hos vår fodertikvalp Disa
 (Villa Auroras Betty Boop) & matte Jannike. Disa växer å frodas,  är så roligt att få följa hennes utveckling! Disa är så trygg i sin familj o trivs som fisken i vattnet :-)

Sedan åkte jag några gator bort, där bor Jannikes mamma ViviAnne & hennes Mysak (Giant Force Martin Beck)! Idag var det dags för klippning . Mysak stod stilla som ett ljus på trimbordet mest hela tiden, han är såå duktig å gosig den pojken!

Bjuder på en bild på de båda vovvarna, efter Mysaks klippning. Visst är de söta ihop!?

Tack för en trevlig dag Malmbäcks-borna!
  
15. Ny dekal till bilen! 
Äntligen har jag tagit tag i att göra en dekal till bilen!
Den kom på posten häromdagen.
Så här ser den ut:


 
2. Malte (GF Rusty Ryan)! 


Måste bara dela med mej av denna gulliga bild jag fick från Gislaved idag :-)

"Lille" Malte växer, så det knakar, hi-hi! Han o brorsan Herman har hunnit bli
12 veckor.

Malte väger 8 kilo enligt uppgift från sin matte. Visst är han väl för söt?!!!

Lägg märke till avtrycken på golvet, stiiiiiligt :-)


Tack för bilden Maria!
  
1. Spårning!

En skön o solig höstdag fick bli en spårdag!
Min syster o hennes golden/labbe Rocky gick ett av spåren, å jag o Stina det andra.Efter spårning o lek i trädgården fick vi nöjda o trötta hundar resten av dagen, gott!
 


 
Augusti
27. Hälsningar från gangster-kullen!

Här kommer några av bilderna vi fått från grabbarna i gangster-kullen.
De är nu 11 veckor gamla & båda har anpassat sej bra i sina nya hem!

Ovan ser ni Malte (GF Rusty Ryan) & nedan Herman (GF Danny Ocean).

Tack för hälsning & bilder, fam Lorentsson & fam Berg! 
22 Stina i svampskogen!

Nu är det svamptider! Vi har varit ute ett flertal kvällar nu, något som Stina uppskattar förståss! Hon springer över stock å sten. Å håller koll på vart husse o matte tar vägen, blir mkt springande fram o tillbaka mellan oss.

Så här "fin" gjorde hon sej idag, då hon hittade ett härligt dike i skogen.

Behöver jag skriva att det fick bli en ordentligt dusch vid hemkomsten....
  
19.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 14

Första träffen efter sommaruppehållet! Kul att träffa gänget igen, vi hade mkt att prata ifatt om! Sommarens utställningsresultat o några av oss hade hunnit ha en kull valpar. Idag började vi med bok nr 4, så vi har nu kommit halvvägs. Boken vi valde att köra igenom de närmsta tillfällena blir Juridikboken. Vi pratade ikväll bla om regler för hundgårdar/rastgårdar. Kontroller av kennelkonsulenter & miljö/hälsa.
 


 
18. Hälsning från Malte (GF Rusty Ryan)!

Vi håller tät kontakt med alla våra "Giant Force-are", vilket är oerhört kul! Ibland lägger vi ut några av hälsningarna här på hemsidan.

Här kommer en hälsning från Malte (GF Rusty Ryan) som idag fyller 10 veckor! Han hälsar att han stortrivs i sitt nya hem & att han gillar sin "storasyster" Elsa mycket!
Kul att ha en lek-kompis att dela vardagen med!

Tack för hälsning & bilder, fam Lorentsson!
  
14. KennelTräffen!

Wow, vilken härlig dag vi fick med våra "Giant Force-are"!!!

Se repotage med text o bilder i Galleriet!
 


 
13. Blomster-Stina har blivit porträtt!


I våras sökte företaget "Bamses Bollar" efter foton av bla Wheatenterrier, som de i sin tur ville skicka till konstnären Lee Ann Shepard i Canada. Konstnären väljer ut de bilder hon tycker om & målar sedan av dem. Jag skickade in några stycken foton via mail & för någon vecka sedan fick jag meddelande om att en utav mina bilder blivit utvalda! Konstnärens alla ras-bilder finns på "Bamses Bollar" där de kan beställas på en rad olika produkter, tex muggar, slipsar, pennskrin/sminkväska, skärbräden, bildekaler mm.

Roligt att vår Stina får vara med & representera Wheaten-rasen :-)
Gå in på Bamses Bollar å kika. Just dessa prylar hittar ni i menyraden till vänster, under Jennys Specialare!
  
12. Semesterhälsning från Mysak & Disa!


Mysak (GF Martin Beck) & vår fodertik
Disa (Villa Auroras Attila) har varit på semester!
Bilresa runt Vättern, övernattning i stuga o annat mys har dom fått vara med om!

Tack Vivi-Anne, Jannike & William
för hälsningen o bilden!


  
9. Gangsterkullen har nu flyttat!


Igår flyttade våra båda gangster-pojkar till sina nya hem! Fasligt tomt här hemma nu.... Vi saknar dom enormt mkt!!! Men vi vet ju att valparna har de bästa hem de kan få!

Idag på morgonen har vi fått glädjande rapporter från båda grabbarna. Maltes familj skriver o berättar: "Resan hem gick bra, efter bajsningen 4 minuter från ert hus, sov han hela vägen hem. Här hemma verkar han tro att han bott hela livet för han äter, leker, busar lägger sig och verkar trivas, ännu ingen olycka inne. Han vet vad han vill iallafall."

 

Herman pep inte någonting på hemresan, han somnade efter att ha varit ute på rastning en bit på vägen. Sedan nosade han igenom hela sitt nya hus vid hemkomsten. Sa till när han behövde gå ut för att kissa. Åt 2 gånger redan första eftermiddagen/kvällen. Somnade gott på kvällen, vaknade vid 4-snåret o kissade, sedan sov han en stund till. Allt har gått superbra!

Härliga rapporter tycker vi! Fina bilder fick vi oxå via mms, tack för dom!!


 
 
6. Sista posé-bilderna innan flytten...! 

Nu är valparna besiktade, vaccinerade o chippmärkta. Båda blev godkända på besiktningen o fick köttbulle av veterinären efteråt :-) Idag har min kompis Anna-Karin varit här för att hjälpa mej att ta de sista posé-bilderna på grabbarna. Vi fick ihop ett litet gäng bilder som blev riktigt bra tycker jag, jätteroligt att ha kvar som minne!
Överst ser ni Herman (GF Danny Ocean) & nederst Malte (GF Rusty Ryan).

Fler bilder finns på valparnas egna sidor, se under knappen Kullar nr 2.
 

På söndag flyttar grabbarna till sina nya hem. En spännande dag väntar för dom! Vi umgås så mkt vi bara kan med pojkarna nu, tar vara på alla timmar på dygnet! Tänk, 8 veckor har redan passerat, var inte längesen vi satt i valplådan å tog emot grabbarna den där tidiga morgonen i början av juni...!

Tack för hjälpen idag Anna-Karin!
  
4. Nu är även "Biffen" tingad! 

Nu har vår goe Biffen (GF Rusty Ryan) fått ett hem han oxå! Han kommer bo ca 12 mil ifrån oss, i Gislaved, tillsammans med sin nya "wheaten-storasyster"! Elsa fick han träffa idag , det var spännande med en ny tjej tyckte han!
Även fina Elsa verkade gilla att få en lekkompis!

Biffens nya matte o husse kommer med största sannolikhet att ge honom namnet Malte :-)
 I sitt nya hem finns planer på att göra Malte till eftersökshund,
samt evt delta på lite utställningar!

Både Herman & Malte kommer att åka till sina nya hem på söndag.
Vilken himlans tur att vi får behålla vår Stina hemma,
för annars hade vi inte klarat av den stora saknaden efter de små grabbarna, hu!
 


 
1. Gangster-kullen 7½ vecka gamla! 

Precis som jag skrev i Valp-bloggen, så har veckorna med våra båda pojkar gått SÅ jättefort!! Allt har flutit på smidigt o bra, de har varit så duktiga o fina hela tiden! De har fått sin sista avmaskningsdos nu & till veckan som kommer väntar klippning på trimbordet igen, inför deras nya posé-bilder! Sedan blir det veterinärbesiktning, chippning o vaccinering på torsdag. Även deras första bad m schamponering väntar dom.

På söndag ska Herman (GF Danny Ocean) vara nykammad o fin, för då ska han flytta till sitt nya hem :-) Vi kommer sakna honom MKT, men vet att han kommer må som en prins i Ödeshög!

Hans bror "Biffen" (GF Rusty Ryan) se bilderna, är en söt nallebjörn som kommer få stanna hos oss tills han hittar sitt rätta hem.

Vi fastnar mer o mer för honom för varje dag. Blir inte lätt att behöva skiljas från honom framöver.... hu! Han söker ett aktivt hem,
hör av er till oss om ni kan erbjuda honom ett sådant :-)
  
1. På besök hos Disa, vår fodertik!

Nu har jag varit hos Disa, Villa Auroras Betty Boop, på besök! Hon har hunnit bli 12 veckor & växer minsann en hel del!
En kavat & självständig liten fröken, som charmar alla i sin väg!

Vi tränade klicker för första gången på henne, något som hennes matte Jannike ville fortsätta med, kul!

Efter träning i trädgården blev det lite bordsträning & limning av Disas öron.

Sen var det en trött valp som slocknade gott på köksgolvet, snark!

På hemvägen tittade jag förbi hos Mysak (GF Martin Beck), som endast bor någon gata ifrån Disa! Han mådde gott & börjar bli en riktigt vuxen pojk nu,
så härligt glad å puss-sjuk som alltid! 
Juli
22. Besök av Gizmo (GF Kurt Wallander) !

Gizmos ägare ville komma å kika på valpkull nr 2. Efter valpgos så fick valparna sova i sitt valprum & då fick Gizmo leka i trädgården med mamma Stina.

Som ni ser så börjar Gizmo (till höger) bli en stooor grabb, lite mer än 2 år gammal nu.
En jättetrevlig pojk med en härligt glänsande päls!

Stina hoppas på fler lekstunder med Gizmo, för han tillhör hennes favoritkompisar!

 


 
21. Besök från Bergen, Norge!

Idag kom Svea (GF Anna Pihl) hit på besök, tillsammans med sin husse & matte. Svea bor till vardags i norska Bergen men var nu på semester i Örebro. Vi fick en trevlig dag med mkt valpgos i trädgården. Våra valpar tyckte det var spännande å roligt att för första gången få träffa en annan hund än mamma Stina. Svea var jättecool å duktig med dom små, det gick kalas! Efter valpgos, lite klippning av Svea samt middag på altanen så avslutade vi dagen med ett dopp i en sjö.

Mamma Stina visade hur man badar ORDENTLIGT, något som hon tyckte
Svea borde lära sej, hi-hi ;-)

Många tack till Svea m ägare för att ni kom hit o hälsade på oss! Jättetrevligt!!!
  
18. Posébilder på kull 2!

Våra 2 pojkar i kull 2 har nu blivit 5.5 veckor gamla, tiden tickar på snabbt!!
Ikväll har min kompis Anna-Karin hjälpt mej att fotografera valparna. Något jag sett fram emot, å nu var tiden äntligen inne!
Har övat valparna på lite uppställning nästan varje dag i några veckor nu, så det gick hyffsat snabbt att plåta dom.
Dock levde svansarna sina egna liv, de är raka i vanliga fall ;-) !

Grön valp är den som är ljusast i ansiktet, blå valp är svart om nosen.
 


En valp finns fortfarande kvar att tinga!!
 


 
12. Vår nya tikvalp är hemkommen!

 

Får vi presentera, Villa Auroras Betty Boop "Disa"!!!

En tik vi hoppas kunna få använda till framtida kullar här hos oss!

Disa bor hos sin fodervärdsfamilj i Malmbäck.

Läs mer om henne under knappen Hundar!

  
10. Våra blivande halvfodervärdar har varit på besök!


Det blir goe Glenns familj som blir våra halvfodervärdar (bibehållen avelsrätt) åt en av våra nya pojkar i kull 2! De var här på sitt andra besök idag, oj vad de gosade å busade med grabbarna, så roligt att se!
 

Mkt lutar åt att det kommer bli den lille gröna valpen som kommer bli halvfoderhunden! Den blå valpen är oxå väldigt fin, en riktig gosig nallebjörn (som letar efter en egen familj att flytta hem till i augusti!!). 
4. Hälsning från Mysak (GF Martin Beck)!


Denna härligt somriga bild kom via mms idag! Mysak ser till att gotta sej å svalka magen denna varma sommardag.

Tusen tack till Vivianne m familj för bilden!
 
Juni
26. Valparna har nu öppnat ögonen!

Äntligen har de öppnat sina ögon! Å vad roligt det är att "få se dom"!  De blir mer individer nu, då man kan titta dom i ögonen, underbart!

Foto: AKH

De utvecklas i en rasande fart. På kvällen ser man nya beteenden som de lärt sej under dagen, fantastiskt! Idag har den blå valpen lärt sej att sitta, utan att ramla omkull! De är ivriga på att gå-träna varje vaken stund. Men mest sover de å diar, för de är ju inte mer än 17 dagar ännu!
 


 
17. Omslagspojke!


Idag kom Wheatenklubbens medlemstidning i brevlådan :-)  På omslaget fanns den häftiga bilden på Gizmo (Giant Force Kurt Wallander)!

Med matte Carinas tillstånd fick jag lov att skicka in bilden till redaktionen. Kul att det blev en omslagsbild!
  
16. Kull nr 2 är 1 vecka idag!

Redan har det gått 1 vecka sedan vi satt i valpnings-lådan hos Stina!
Ut kom två välmående å fina pojkar!

Idag blev det fotografering & vägning :

Grön (på bilden till vänster) Födselvikt: 345g   1 vecka: 710 g
Blå (på bilden till höger) Födselvikt: 395g  1 vecka: 860 g

Mer info om kullen finns under knappen Valpar & Kullar, samt i deras
Valpblogg, som finns på startsidan.

  
15. Hälsning från Moa (Giant Force Irene Huss)!


Vilken söt tjej hon är Moa! Den här blicken måste vara svår att motstå!

Hennes husse å matte har byggt ett fint hundhus åt Moa! Vad sägs tex om klinkat golv med golv-värme i kojan?!! Å egen hundlucka?!

Hennes katt-kompisar brukar hälsa på i kojan, katter gillar visst golv-värme! Så Moa å katterna har det nog mysigt värre där inne!

 

Fler nya kort på Moa finns på hennes egen sida här hos oss, klicka här
  
9. Kull nr 2 har sett dagens ljus!

Nu är dom här, kull nr 2! Allt har gått bra, lite spänning å dramatik i stundens hetta,
men Stina löste det fint, hon är en suverän mor & föderska!
Även Olle & jag har ju fått lite rutin sedan förra gången.

Två små pojkar blev resultatet! Fast dom var inte så små egentligen!

Först ut, kl 04.50 var den mindre, på 345 g  & som fått färgen grön.
Han kom med rumpan först.

Sen kom den större, med huvudet först, kl 05.40.
Han vägde 395 g & han kommer att ha färgen blå.

Stina å valparna mår prima, så här första dagen! Vilket vi hoppas att de kommer göra framöver oxå förståss! Valpar är ju känsliga de 3 första veckorna, vilket man måste tänka på. Givetvis hoppas vi att de kommer bli fina, välväxta å starka pojkar :-)


Grattis Stina & Theo till era små godingar!

Mer info om kullen kommer ni hitta i deras Valpblogg, som finns på startsidan.
  
7. Fint foto på Svea (Giant Force Anna Pihl)!

 


Vi har lånat en bild på fina Svea, som bor i Norska Bergen. Nu är hon 2 år & visst är hon lik sin mamma Stina!?

Mer om Svea & hennes familj finns att läsa på hennes hemsida & blogg ,gör gärna ett besök där :-)
  
6. Stina valpar inom kort!

 


Snart är det dags!!! Kull nr 2 bör komma i början på veckan, spännande!

Läs mer om dräktigheten & kull nr 2 i vår nya valpblogg , länk finns på startsidan.
  
1. Hälsning från Glenn (Giant Force Gunvald Larsson)!

 

Denna härliga bild kom i mobilen till oss! Glenn hittar svalkan under rabarberbladen,
smart pojke han!

Tack för bilden,
Ann-Charlotte o Veine!

  
Maj
30. Klippbesök på mors dag!


Idag kom Mysak (Giant Force Martin Beck) på klippbesök. På självaste mors dag , Stina blev lite extra stolt tror jag minsann ;-) 

Det blev någon timma på trimbordet sedan blev det lite spring i trädgården. Mysak blev fäst vid kaninerna, väldigt intressanta!
Sedan blev det fika för oss 2-benta ute på altanen.

Mysaks extra-matte Jannike & hennes son William väntar spänt på att Stina ska valpa. Vi hoppas innerligt att det finns en fin liten foder-tikvalp till dom i Stinas mage!
Är bara att hålla tummarna!!!
  
28. Födelsedag!

Idag fyller polis-kullen 2 år!!! Vi önskar dom en bra å härlig  födelsedag med många goda tuggben & tårta :-)
  
27.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 13

Sista träffen innan sommaruppehållet. Vi pratade foder ikväll igen. Vid fikat pratade vi som vanligt om olika erfarenheter de olika uppfödarna varit med om, det är nästan det bästa av allt tycker jag! Att få ta del av varandras kunskaper, åsikter o funderingar :-) Längtar tills vi drar igång utbildningen igen till hösten,
då väntar juridik-boken!
 


 
26. Nu har vi kört igång valpblogg nr 2!

Länk till bloggen kommer att finnas på startsidan! Glöm inte kika förbi på bloggen, täta uppdateringar utlovas :-)
(Tänk på att jag inte kommer skriva på hemsidans "uppdaterat" när bloggen blivit uppdaterad, så håll utkik i bloggen så märker ni om det står något nytt där!)
  
24. 2 veckor kvar nu!!

...Stinas stinna mage, som gjorde att hon stönade å stånkade en hel del, har nu "försvunnit". Vi börjar åter igen tro att veterinären som gjorde ultraljudet förmodligen har "rätt", dvs att det är en liten kull därinne!

2 kilo har Stina ökat i vikt sedan parningen. Nu är Stina pigg å alert igen, hon vill absolut ha sina dagliga cykelrundor ännu, om än kortare & i något lugnare tempo. Magen besvärar henne inte längre, hon är väldigt fräsch å pigg, lilla gumman. Hon ser till att vila mellan varven, man märker att hon tar extra hand om sej själv nu & tänker på sina små!

Idag har hennes valprum blivit helt klart. Hon känner ju igen sej från förra gången, hon tyckte rummet var helt okej!

Då hon prov-låg sin valpnings-Biabädd passade jag på att känna efter de första valpsparkarna, å jodå, visst fick jag känna sparkar, härligt!! Så nu passar vi på att lägga handen på Stinas mage då vi har gosestund, så får vi känna små kickar, så häftigt det är!
  
16. Spårdag!


Jag , Sofie, är aktivitetsansvarig i Wheatenklubben region öst. Idag har jag anordnat en person-spår-dag! Min förhoppning är att hussar å mattar åkte hem från dagen med suget att fortsätta spåra med sina härliga hundar!
Stina fick vara med som lite "sällskapsdam", man måste ju få vara lite bortskämd då man är dräktig ;-) Hon fick även visa ett kort prov på sina spårkunskaper, vilket hon gjorde med stor glädje, trots en mage i vägen, hi-hi!
  
15. Snart 6 veckor sedan parningen!!

...Magen växer å frodas minsann...! Igår klippte jag Stina, så nu ska hon klara sej ett bra tag. Kände att jag ville ta klippningen nu, för det frestar att stå på trimbordet i någon timma för en "tjockis" som Stina.

Det stönas å det stånkas ganska mkt, betydligt mer än då hon fick sin förra kull. Nu får hon ett kraftigare foder & snart är det dags att fixa iordning valprummet igen!

Cykelturerna får bli kortare å lugnare framöver nu, Stina får själv välja takten. Hon är så förståndig & duktig, vår älskade lilla gumma!
  
9. Nu 5 veckor sedan parningen!!

...Nu börjar vi fundera på om vi verkligen kan "lita" på ultraljudet....!
I onsdags vägde jag Stina på jobbet, då låg hon fortfarande på sin vanliga vikt, 16.7 kg. Ingen extra mage syntes.
Sent i torsdagskväll fick Stina komma upp på trimbordet för en borstning.
Då jag lade henne på sidan så "-bump", då fanns en mage där!!! Jisses! Blev vägning på jobbet på fredagsmorgonen (utan frukost i magen) & döm om min förvåning då det stod 17.2 kg på vågen, ett halvkilo upp!!! På bara 2 dagar!
Hu, ska det fortsätta i denna takt så lär det vara betydligt fler än 2 + - 1 valp därinne!!
  
9. Klippbesök av Gizmo (Giant Force Kurt Wallander) ! 

Idag har Gizmo varit här för att få en liten vårklippning! En ståtlig pojk är han minsann, som börjar få en fin, silkig & glansig päls!

Efter klippningen blev det bus i trädgården med mamma Stina, medans vi 2-benta intog lite fika.

Gizmo & matte Carina går på agilitykurs i Tranås denna terminen, vi fick låna ett foto från träningen, tack för det :-)
  
1. Ultraljud! 

...Nu har Olle varit iväg med Stina & gjort ultraljudet. Vi fick inte vår vanliga veterinär denna gången.
Vi fick det bekräftat, att hon ÄR dräktig, precis som vi misstänkt, kul!
I magen verkar det finnas en liten kull, 2-3 stycken ungefär.
Ett ultraljud är en fingervisning om hur många det kan tänkas vara, så det kan vara 2 eller dubbelt, eller någon mer. Det är bara att vänta å se vad som kommer ut i början av juni!

Jag har "önskat" en liten kull denna gången, verkar kunna bli så. Vore dock kul om det blir fler än 1eller 2, så håll tummarna!
  
April
29.  Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 11

Denna kväll blev det mer foderprat & intressanta diskussioner! Vi följde kursplanen & gick igenom arbetsuppgifter som tex foderkostader, energiinnehåll, protein & fett samt praktisk utfodring .
 


 
28.   ...3 veckor & 3 dagar.... 

...sedan parningen! Tiden tickar på fort, tur det!
I morse var det första gången på mkt länge som Stina fnös åt sina matpulor i skålen, å vägrade äta. Ahaaa, illamående på 3:dje dräktighetsveckan månne??!

Inte mkt action i Stina just nu, hon bara sooooooooover mest hela dagarna.

På fredag åker Olle med Stina till veterinär Wejdmark & gör ett ultraljud, spännande!
  
20. Härliga dagar på vedbacken! 


Nu har vedkapar-säsongen dragit igång för oss. Medans vi kapar så strosar Stina omkring på den stora gårdsplanen å närliggande åkrar å skog. Hon är så duktig & håller sej inom vårt område. När vi stänger av klyven för rast, då kommer hon å kollar läget med oss, duktiga hund! När vi hållt på i flera timmar så lägger sej en trött å nöjd Stina å vilar en stund i bilsätet.

15 dagar har gått sedan parningen nu. Vi ser inga jättetydliga dräktighetstecken, om man jämför med förra gången. Men vi märker lite personlighetsförändring hos Stina, så vi gissar att hon är dräktig! Hon verkar gå runt med en blick som säger oss "jag har varit med om detta förut, så jag vet hur jag ska sköta mej som dräktig"!
Hoppas att vi har rätt :-)
  
15. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 10

Ny bok idag, Hundmats-boken! Ett ämne som är väldigt bekant för mej eftersom jag jobbar mkt med det! Roligt att höra vad andra uppfödare kör med för foder osv. Som vanligt fick vi en intressant kurskväll i Jönköping!
 


 
14. 1 vecka & 2 dagar sedan parningen! 


Tiden tickar iväg , redan över en vecka sedan Stina & Theos parning!

Både Olle & jag tycker att Stina växlat ner ett hack å sover lite mer än vanligt, ofta djupsömn mitt på blanka dagen ; -) Ett liknande beteende hade hon vid förra dräktigheten....!

Men än är vi inte 100% säkra förståss. Är bara att vänta på fler dräktighetstecken framöver!

  
11. Vi anordnade Wheaten-promenad för region öst! 

 

En härlig vårdag fick vi, med 6 km promenad & avslutande hamburgergrillning i mysig småländsk skog!!

Jag är aktivitetsansvarig i Wheatenklubben region öst, därav dagens lilla aktivitet! Vi blev 15-talet personer å 7 hundar.

Fler bilder å info hittar ni här!
  
5+6. Nu är Stina parad! 

 

Äntligen blev det höglöp, på dygn 15+16! Två parningar är nu genomförda, så nu håller vi tummarna för dräktighet :-)

Blir Stina dräktig beräknas valparna att födas runt den 7 juni & blir leveransklara
vid månadsskiftet juli/augusti.

Se mer info under knappen Valpar!
  
3. Besök hos Glenn (GF Gunvald Larsson)! 

Igår styrde vi kosan mot Ödeshög, ett besök hos Glenn väntade :-) Oj vad vi hade längtat efter att få träffa honom!

Vi blev varmt mottagna av hela familjen, å vi har haft 2 härliga dagar hos dom!!!
God mat i mängder har det blivit, klippning av Glenn & så har Glenn å Stina lekt i trädgården.

De båda hundarna är så väldigt lika varann nu, så det är svårt att se skillnad på dom, nästan läskigt ;-) Glenn är verkligen "mamma upp i dan"! På bilden ovan ser ni Glenn till vänster å Stina till höger.

Ett stort tack vill vi ge till
Ann-Charlotte & Veine
 + Glenn, för mat å husrum,
å en jättetrevlig
vistelse :-D

  
Mars
31. Vårhälsning! 


Via mms kom en härlig bild å hälsning från Gizmo (GF Kurt Wallander) i Tranås :-) Han har krokusar i full blom vid husväggen, härligt!

Han blir mer å mer lik sin mamma Stina tycker vi!

Tack för bild å hälsning!
  
31. Liten blir stooor! 
Måste ju visa min systers Rocky (golden/labbe), som är 1 år!
Liten blir stoooor :-)
  
23. HälsoTips! 

Visste ni att den allra vanligaste hälso-åkomman på hund är deras tänder?!!

Tänk så många hundar som går omkring utan att ägarna regelbundet ser över deras tänder!! Vi har alltid kört med pulvret PlaqueOff & det har förhindrat uppkomsten av tandsten väldigt bra. För några veckor sedan gick vi över till BucaDog, å döm om vår förvåning då vi ser att detta fungerar ÄNNU bättre på Stina, suveränt :-)

BucaDog är en tandgel som ges i munnen varje dag, eller några gånger i veckan. Gärna på kvällen, då hunden inte ska äta mer, då verkar medlet bäst. Gelen smälter i munnen på hunden & innehåller enzymer som gör att tandstenen håller sej undan. Man bör inte använda tandborste på hunden då man ger BucaDog, för det är lite slipmedel i. Skönt å bekvämt att använda med andra ord!

BucaDog hittar ni i välsorterade djuraffärer samt hos veterinärer.
  
21. Äntligen löp! 

 

Idag, äntligen, började Stina att löpa!!! Det var på tiden tyckte vi. Så nu blir det parning i påskhelgen!


Läs mer om den planerade kullen under knappen Valpar i menyraden.
  
18. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 9

Hela två böcker är nu avklarade, känns riktigt bra! Vi gjorde upp vårens schema & insåg att vi inte har så många kurstillfällen kvar innan sommaruppehållet! Nästa bok vi ger oss i kast med blir Utfodring. Ett ämne som jag har mkt erfarenhet av från mitt jobb. Denna kväll var 4 hundar med på kursen, däribland Stina. Som vanligt skötte hon sej bra. Är man 6 år & vuxen så...!
 


 
17. Röntgenresultat! 


Idag fick vi goda nyheter från Moa (GF Irene Huss)!

Precis som sina 3 andra syskon fick hon ett prydligt A på sin hd-röntgen :-) Ett perfekt resultat inför stundande agilitykurs!

Grattis!
  
14. Röntgenresultat! 


Idag kom röntgenresultat från Gizmo (GF Kurt Wallander).

Ett prydligt A blev resultatet :-)

Grattis!

  
10. Mysak (GF Martin Beck) på klippbesök!  

Jätteskoj att få träffa lille Mysak igen :-) Han är en sån härlig, positiv å glad prick! Han gillar nog egentligen inte trimbordet så värst mkt men fogar sej å står snällt nästan hela tiden, med en ständigt viftande svans!!

Efter några timmar på trimbordet kom belöningen, en lång lekstund med mamma Stina i trädgården! Hundarna turades om att jaga varann, som ni kan se på bilderna!

Vi ser redan fram emot nästa klippning, så vi får träffas igen!
  
5. Sol !!!  

Riktiga vårkänslor kom i kroppen idag, både på mej å Stina! Underbar dag med klarblå himmel å sol! Mer sånt tack!

Snön ligger fortfarande i drivor men det struntade vi i, nu fick man en försmak av vad som komma skall, barmark, skönt väder å fågelkvitter väntar ju om hörnet nu!

Stina har varit ute i trädgården i extra omgångar idag, hon ville inte komma in, vilket jag kan förstå! Hon ville till o med ut i trädgården direkt då vi kom in från vår promenad :-)

Vi väntar på att hon ska börja löpa, än är det inte riktigt dags men inom någon vecka hoppas vi att det kommer! För oss gör det ingenting om hon är lite tidig.... Det är bara att vänta....!
  
4. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 8

Ikväll pratade vi en hel del om kennelkonsulenter & myndigheter. Sedan blev det gott fika å därefter blev det frågor om de kapitel i boken som vi hade haft i läxa. Vi läser ju Avels/Genetikboken nu, frågorna handlade om hundars mentala egenskaper kontra exteriören. Om MH-test odyl. En intressant kväll som vanligt :-)
 


 
Februari
23. Vi har cykel-abstinens!!   

DRIVOR av snö, å mer kommer det hela tiden... suck! Vi gillar vintern men nu räcker det med snö, snälla!!

Stina kommer knappt ut på sin trädgård, trots att Olle skottat gångar åt henne. Koppelpromenader på byns plogade gator är vad det blir i motion, inte så mkt för en pigg Wheaten. Vi längtar verkligen till barmark nu, så vi får ta fram cykeln å ta våra långturer, som blir nästan varje dag!

Under tiden får man försöka stimulera Stina så gott det går, igår fick hon en ny aktiveringsboll med en tyngd i botten. Så fick hon lite att pyssla med!
Märks dock att hon är medelålders nu, för hon har inget emot att ta en power-nap i sin Biabädd mellan varven ;-)
 


 
21. Besök av Theo (Villa Rosas Oscar)!   

Vår söndags-eftermiddag gick i hundens tecken (ovanligt?!!). Idag kom Theo, den tilltänkta hanen för vår valpkull, på besök! Stina & Theo funkar jättebra tillsammans, Theo är sån gentleman & vet precis hur man uppför sej mot damer, så de faller lätt för hans charm!
Det blev bus ute i trädgården bland drivor av snö. Vi 2-benta fikade under tiden & sen väntade en dusch för hundarna, de var fulla av is å snö...

Tyvärr fick jag dåligt batteri i kameran efter endast 3 kort, så ni får hålla till godo med kortet bredvid, med snygga Theo på span efter sin tjej.

    En trevlig söndag blev det, både för folk å hundar!
  
18. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 7

Körde upp till Jönköping direkt från jobbet, ingen snö på ditvägen, skönt! Idag fortsatte vi med grupparbetet från förra gången. Är mkt att ta in just nu, genetik är inte det lättaste... Men det blir enklare då vi pratar om praktiska fall, eftersom alla kan berätta om sina erfarenheter & de olika raserna vi har. Denna gången var det min tur att ha med mej fika, blev en stor plåt med "långpanne-bullar", det blev uppskattat, kul! Vid hemfärd hade snön börjat komma å det var inget kul att åka hemåt, hela vägbanorna var igensnöade & man såg inte vart vägen var....
 
 

 

16. Röntgenresultat! 


Idag kom ett glatt mail från Svea (GF Anna Pihl) i Bergen, Norge.

Röntgenresultaten hade kommit, det blev "full pott" A på både höfter & armbågar :-D

Grattis!

  
16. GF Kurt Wallander på utställning! Lördagen den 13 februari anordnade Wheatenklubben,. region öst, sin inoff rasspecial, i Påryd utanför Kalmar. Domare var Margaret Gray, Australien!
Själv jobbade jag denna dag men Carina & Johan åkte dit & ställde ut sin Gizmo
(GF Kurt Wallander)!

De fick en rolig dag & Gizmo skötte sej fint bland de andra hundarna. En bra övning inför framtida utställningar :-)
Gizmo fick se sej besegrad av den andra unghundshanen denna dag , men bra kämpat!
  
6. Klippbesök! 

Till Stinas stora glädje kom hennes son Gizmo (GF Kurt Wallander) på besök idag! Först blev det några timmar på trimbordet, inför nästa helgs inoff.utställning som hans matte Carina anmält till :-)

Efter klippning å lite fotografering så blev det lek för fulla muggar i trädgården, det var ett kärt återseende tyckte hundarna!

Det var två ismonster som fick ta en dusch då de kom in....!Vi önskar Gizmo & Carina lycka till nästa helg!
  
5. Vilken vinter! 


Det är MKT snö nu.... vääääldigt mkt!!

Stina kämpade sej ut några meter på en åker för att hämta sin pinne, det gick inte fort fram kan jag säga, hon hade nästan snö ända upp över hela ryggen, så djup är den nu! Men kämparglöden var det inget fel på, pinnen blev hämtad & promenaden kunde fortsätta :-)
Strax därpå blev det backträning i pulkabacken som denna stund var tom på barn å pulkor. Hemma väntade duschen för att tina snöbollarna som fanns i HELA pälsen. Nu åker snart overallen fram!

  
4. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 6

Kvällens träff innehöll mer Genetik. Vi läser & försöker bena ut frågetecknen kring bl a reccesiva & dominanta gener & arvsanlag. Vi gjorde grupparbeten & får fortsätta nästa gång, för det här tar tid att pränta in! Denna kväll fick Stina vara med på kursen, hon var glad å trivdes gott, tyckte det var spännande med lite ny miljö.
 


 
3. Helgbesök! 

I helgen fick Stina bla bekanta sej med mattes kompis lille son Rasmus! Stina älskar små barn, så det är tur att Rasmus är hundvan!

Stina såg till att vifta mkt med sin svans å se glad ut, slicka på Rasmus händer å ge pussar på munnen.... Hon ville verkligen visa upp sin allra bästa & trevliga sida :-)

 
Januari
24. Info om nästa valpkull!

Nu finns den tilltänkta hanen för vår andra kull presenterad under knappen Valpar!
 


 
21. Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 5

Så var det dags att återuppta våra studier, efter jul å nyårs-uppehållet. Denna kväll blev det genomgång av genetik, som bok nr 2 i utbildningen handlar om. Det här är verkligen inget lätt ämne, men intressant! Vi läser om DNA, gener, arvsanlag, kromosomer & livsnödvändiga byggstenar. Denna kväll fick vi sällskap av några 4-benta, en Fransk Bulldog & en Basset Hound.
 


 
19. Valpar till våren/sommaren! 

Nu är det bestämt! Stina ska få sin andra kull!  Håll nu tummarna att allt går enligt planerna, att hon blir dräktig osv!

Läs mer om den planerade parningen under knappen Valpar!
  
17. Årsmöte för Wheatenklubben Region Öst! 

Denna dag har jag, Kerstin & Carina varit i Lenhovda på styrelsemöte & årsmöte. Det blev ett roligt möte, skoj att få vara med på ett hörn & jobba för vår trevliga region & Wheaten-rasen :-)
 


 
16. En hälsning...!

 

...har kommit från min kompis Emma med familj!

Ett foto på deras 3 döttrar som åker pulka efter deras hund Ebba, visst ser det härligt ut :-)

Tack Emma för bilden!
  
13. Stina är bättre från sin skabb! 

"Lugnet" har lagt sej på Stapelvägen 5 här i Hult, Stina kliar inte mer än en normal hund gör :-)

Vi fick dock vara tålmodiga innan kliandet å klådan försvann efter behandlingen med droppar i nacken. Veterinären förvarnade om att Stina kunde bli sämre några dagar/upp till en vecka, efter behandlingen. Det tog 4 dagar, sen vände det!

Idag har Stina spenderat några timmar på trimbordet. Alla tovor skulle bort, å det var en hel del efter en sån här "pärs" med kliande kan jag säga. Efter borstning blev det klippning när vi ändå var i farten. Blev inte mkt päls kvar, men nu får den en chans att växa ut å bli fin igen, utan kliande skabbdjur!

Stina kan smitta andra hundar i ca 1½ vecka till, så det blir ingen lek med andra hundar än :-(    Istället för att följa med till mitt jobb 2 dagar i veckan så åker Stina lastbil med husse, något hon trivs bra med!

Stina har varit så duktig å tålmodig dom här veckorna. Trots att hon kliat å kliat & fått sova några timmar i taget på natten, så har hon hållt humöret uppe. Hon är bara för go!

  
9. Hälsning från Moa (GF Irene Huss)! 


Det är snöigt å vintrigt även i Göteborgstrakten, så Moa kan njuta av snön hon oxå :-) Vi tycker att hon är så fin i sin mörkröda päls!!

Fler nya bilder på Moa hittar ni under hennes egen sida här!

Jätte-tack för bilden Fam Abrahamsson! 
9. Snöig hälsning från Gizmo (GF Kurt Wallander)! 

 

Gizmo från Tranås skickar en snöig & vintrig hälsning!
Han verkar trivas i skogen :-)

Det är alltid lika skoj att få bilder & rapporter från vår valpkull! Alla bilder hamnar inte här på hemsidan dock (för det skulle bli väldigt många det!), men några måste vi ju bjuda på :-)


Tusen tack för bilden Carina & Johan! 
6 .Rävskabb...
...har stackars Stina blivit drabbad av. Vår nyårshelg innebar ett evigt kliande. Typiskt att det ska dyka upp vid storhelger då det är svårt att få tag på veterinär! Då jourveterinärerna inte tyckte att Stina var så allvarligt sjuk så fick vi snällt vänta med besök/behandling tills efter helgen, dvs i måndags. Nu är hon behandlad & vi väntar på att det ska börja ge med sej. Skabb är något nytt för oss, vi har varit skonade från det tidigare men vet ju om att det är relativt vanligt på hund.

Skabb kommer smygande, man märker att hunden börjat klia sej lite mer än normalt, sen ökar det sakta. Därefter blir det en intensiv klåda, som inte går att ta miste på...
  
2 .Besök hos Svea (GF Anna Pihl) !

Dagen har vi tillbringat i Örebro. Tidig uppgång ur sängen å så iväg de 3 timmarna i bilen, sedan var vi framme hos Lena & Kristian med familj! De var på Sverigebesök så då passade vi på att träffas, vilket förståss var väldigt trevligt!

Svea är en väldigt lugn, trevlig & fin Wheatentjej, nu 1 år & 7 månader gammal. Som ni ser på fotot här bredvid så börjar hon bli slående lik sin mamma Stina :-O Men lite skiljer det på dom, Svea är lite mindre å nättare än mamma Stina, så vi kan se skillnad på dom ;-)

Jag klippte Svea, ena halvan av henne, för den andra halvan klippte Sveas matte Lena! Hon vill gärna lära sej klippkonsten & hon hade verkligen talang för detta :-D

Tack Kristian, Lena, Svea + de övriga familjemedlemmarna för en fantastiskt rolig dag hos er, med god mat & dryck å trevligt sällskap!

  
1. Gott Nytt År!

Vi önskar alla våra vänner & valpköpare & alla ni som läser vår hemsida
Ett Gott Nytt Hundår 2010 :-)

Vi fick ett mms från Glenn (GF Gunvald Larsson) idag. Han var med familjen i skidbacken, visst ser det härligt vintrigt ut!