Nyheter

2009

Tillbaka

December
27. Tipsrunda-promenad med vänner å hundar! 

De söndagar vi kan, går vi tipsrundan som anordnas för allmänheten, strax utanför Eksjö. Idag blev vi ett helt gäng, å 6 hundar! Stina tycker det är väldigt skoj med hundkompisar, hon har ju nuförtiden kommit på att man kan ha skoj med dom, å inte bara fostra på dom :-)

 

 

26. Långpromenad i snölandskap! 

Idag gick jag å Stina en långpromenad på 1½ timma, väldigt skönt att försöka gå ner lite av julmaten å julchokladen....!

Stina stormtrivs i snön, hade bara önskat att det kunde vara några grader kallare, så hade vi sluppit alla snöbollarna i pälsen...! Men vad gör det, inget går upp mot det vackra snölandskapet som är ute nu, man bara njuter :-)
 

 

 

 

17. Uppfödarutbildning, Jönköping
Idag hade jag förhinder, så det blev tyvärr ingen kurs för mej denna gång.

 

15. En dag på jobbet med Stina & besök av HundCoachen! 
Idag åkte jag & Stina tidigt till jobbet. Det var mkt att förbereda inför Fredrik Steen "HundCoachen" besök i butiken denna dag!

På morgonen möttes Stina av sina lek-kamrater, Samojederna Madicken, Nikita & Laura. De utforskar butiken å passar på att busa lite då de springer lösa i butiken innan & efter öppnings/stängningsdags. Stina brukar följa med mej till djurrummet då jag städar, hon står med stora ögon å spanar på alla väldigt intressanta djur som finns där inne :-)

Strax innan kl 10 blir det uppdelning av hundarna, samojederna in till sitt rum å Stina in i lunchrummet. Då är de trötta å sover gärna en stund. Sedan blev det fotografering för Stinas del, hon var ju tvungen att vara med på ett "kändis-kort" med HundCoachen, nedan ser ni resultatet!

Efter någon timma blev det middagsrast för min del, vilket innebär att jag å Stina tar en promenad i kvarteren i Nässjö, bla så går vi en bit vid sjön. Idag var det mkt snö som kommit, så Stina fick en fin snö-nos med sej in då vi kom tillbaka ;-)
Då matte börjat jobba igen efter rasten så blir det lite vila för Stina igen, men idag fick hon inte sova många minuter, det gick personal in o ut i lunchrummet mest hela dagen, så Stina fick många händer på sej som klappade å kliade, hon trivdes säkerligen väldigt bra :-)

Vid 17.30 var det dags för "tisdags-promenaden". En drop-in-promenad som vår butik anordnar varje vecka, idag blev det ett helt gäng av hundar å mattar/hussar som samlades för att sedan gå en promenad tillsammans. Stina hade sån tur att hon fick följa med idag, för Ann-Charlotte o Olle med sin Wheaten Theo kom för att delta & frågade om inte de kunde få ta med sej Stina oxå! Jätteskoj för Stina :-D  En timme senare kom hon tillbaka, nöjd å belåten!

Då vi skulle åka hem en halvtimma senare så var Stinas min "snälla, nu vill jag åka hem å lägga mej i min Bia-säng".... Hon var nöjd, å trött, efter en händelserik dag :-)

 

 

13. Några mms-hälsningar på Lucia-dagen!
Tänk, idag är det redan Lucia :-O  Vart tar tiden vägen?  Stina har varit lite extra sprallig idag, hon gillar snön som kommit! Dock är det enbart 1 cm, men det kanske blir mer?! Mobilen har fått mms från 3 av "poliserna", jättekul att få hälsningar på självaste Lucia :-)

Ikväll kom det en bild till, ifrån Svea i norska Bergen. Hon har varit med barnen å gått luciatåg, hon var mkt uppskattad av barnen berättade matte o husse!
På bilden ser ni Svea tillsammans med flickan Thea.Tack till Svea, Gizmo å Glenn, för de fina bilderna :-)

 

9. En uppmaning från Stina å husse Olle...

...Tänk på att ta det lugnt mellan varven i all julstress...!


Stina ligger på sin nya favoritplats på soffryggen.... ;-)

 

4. Gizmo (GF Kurt Wallander) har besökt oss för klippning!
Vad gör vi hundfantaster en fredagskväll?... Jo, trimmar hund förståss ;-) Carina å Gizmo gjorde fredagskvällen trevlig å rolig!
Först några timmar på trimbordet för Gizmo å sedan fick han å mamma Stina busa i någon timma i trädgården, det var ett kärt återseende! Gizmo är helt klart Stinas favoritkompis nummer ett :-) Vi 2-benta njöt av glögg å mandlar i köket under tiden, mysigt!

Carina tog ett före & efter-kort på Gizmo denna gång, dom har vi fått låna, så ni oxå kan få se förvandlingen! Gizmo är en riktig myskille & snäll som ett lamm på trimbordet! 

3. Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 3
Denna gång hade vi besök av en utställningsdomare, som gick igenom anatomin från grunden. Hon hade sin amerikanska cocker spaniel som visningshund på ett trimbord. Lite nya matnyttiga tips lärde jag mej & jag känner att tex skulderläge, kors, manke, höftben å förbröst-begreppen börjar sitta riktigt bra efter ett flertal kurser jag gått i ämnet, roligt :-) Sedan blev det fika & mer hundprat förståss. Efter fikat var det 3 av deltagarnas hundar som skulle granskas på trimbordet. Vi läste rasbeskrivningarna å jämförde med hunden. Det var en Tibetansk Spaniel, en Japansk Spets & sist en Wachtel som fick stå ut med att bli granskade, de skötte sej jättefint allihop!
 

November

29. Ny bild på Svea (GF Anna Pihl)!  

Vi fick ett sånt gulligt mms häromdagen från norska Bergen...

En bild på Svea med lillmatte Ingrid. Måste ju bara dela med oss så ni oxå får ett titt på paret :-)

Tack Lena för bilden!

 

 

 

22. Aktivitet med Wheatenklubben Region öst!  


Denna gången anordnade jag & Olle en tipsrunda! Efter tipspromenaden blev det glöggmingel med alla wheatenhundar, hussar å mattar på logen i Tyrum (på Olles föräldrargård).
 

Klicka här för att se bilder från vår trevliga & lyckade dag!


 

 

 
19. Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 2
Denna gång blev det genomgång av de sidor vi haft i läxa. Vi läser i Anatomiboken, så nu handlar det om skelettets alla delar, gångarter, rörelseschema & byggnad. Därefter hade vi grupparbete som bla handlade om varför olika raser ser olika ut, varför en del har stående öron eller hängande öron, hur olika rörelsescheman raserna har osv.


 

15. Glenn har varit på klippbesök hos oss!  "Goe Glenn", han är allt en liten filur han :-) En riktig goseplutt med många järn i elden -hyss, bus å gos!

Vi har inte träffat honom "live" sedan vår kennelträff för exakt 3 månader sedan. Oj!, vad han har grovnat till sej! En liten pojk börjar bli stor, stark karl :-) Vad fantastiskt roligt det är att få följa en valpkull på det här sättet, man lär sej så mkt för varje gång man träffar en utav våra polis-valpar.


Glenn till vänster & mamma Stina till höger

Efter att Glenn stått snällt på trimbordet i några timmar så blev det sedan lek i trädgården med mamma Stina som verkligen uppskattade att få leka med sin tonårs-son :-)

Tack till hela familjen Glenn, vi fick en trevlig dag, å så härligt att få träffas :-)

 

 
6. Grattis till vår Stina som fyller 6 år den 6 november!

 
5. Uppfödarutbildning, Jönköping   Studieträff nr 1
Idag hade vi alla fått i läxa att ta med oss våra rasers rasbeskrivningar. Sedan ägnades kvällen åt att alla fick presentera just sin egen ras! Jättelärorikt å inspirerande att få höra om så många olika raser. Om vilken historia som ligger bakom varje ras & hur de är till sättet osv. Vilka rassjukdommar å andra saker som är aktuella för varje ras just nu. Alllihopa har olika raser, så det blev extra kul då vi fick gå igenom så många raser.


 

1. Första HD-resultatet från Polis-kullen har kommit!  

Ett glatt mms väntade i min mobil idag. Glenn (GF Gunvald Larsson) har röntgat sina höfter.

En fin bokstav blev det till protokollet, A-höfter :-)

Se fler nya bilder på Glenn här

 

 

1. Officiell utställning i Växjö Tipshall!  Precis enligt tradition så åkte jag ner till Växjö även detta år, det hör liksom till hösten :-) I år var även Carina (matte till GF Kurt Wallander "Gizmo") & "Briard-tjejen" Jaquline med! Vi åkte utan hundar i år. Det blev en dag då vi spanade på wheatenterriers, träffade folk & kollade in alla hundprylar :-)
 

Oktober
24. "Hund-dag" med Gizmo (GF Kurt Wallander) & Stina!  

Med jämna mellanrum så träffas jag & Carina, Stina & Gizmo & har en "hund-dag"!
Denna gång blev det lite aktiviteter här i Hult.

Se mer text å bilder från vår dag i galleriet!

 


 

 
22. Jag börjar på Svenska KennelKlubbens Uppfödarutbildning!!!  Studieträff nr 0
Äntligen dyker en uppfödarkurs upp där tid å plats passar!! Varannan torsdagkväll kommer att ägnas åt Jönköpingsbesök & hundavel :-)
Nu är första tillfället avklarat! I Studiefrämjandets lokaler i Jönköping kommer vårat gäng hålla till i ca 2 år framöver!! Vi är en grupp med ca 15 personer, som har väldigt varierade raser, kul! Idag var det introduktion med presentation av ledaren å deltagare. Spännande att få höra vilka raser alla har, erfarenhet osv!

 

20. Mer spår...!  ...har det blivit för Stina i helgen!
 
Denna gång var kameran med på ett hörn oxå! Helgens spår var ca 350 m & med "kringelikrok-väg" med endast en skarp vinkel, men med 2 övergångar över grusvägar, vilket Stina klarade galant :-)
"Jag hittade pälsråttan i spårslutet :-D "

 
14. Stina har fått spåra igen!  Efter vår förmiddagspromenad i skogen åkte jag iväg för att lägga ett personspår igen! Nära en grusväg & hyfsat nära samhället , för att inte riskera bli tagen för en älg..... ;-) Efter 2 timmar blev det Stinas tur att ta sej an spåret, som denna dag var ca 300 meter & med 4 vinklar, uppehållsväder men ganska mkt blåst. Hon gick som en klocka i spåret även denna gång :-) Husse var med & plockade ner mina klädnypor, precis som jag var han imponerad av Stinas fina arbete :-) Duktig vovve!

 

11. Jobb-mässa i Stockholm!  En hektisk men rolig helg har jag spenderat i Stockholm! Dags för zoo-mässa på Infra City. Jag klev upp 03.45 på lördagsmorgonen, gäsp! Men ska man iväg på något kul så kommer man lätt upp ur sängen :-) Sedan blev det mässa av hela slanten under två dagar. Jag & chefen Tina hittade en hel del intressanta grejer. Bland annat så hälsade vi på Fredrik Steen "Hundcoatchen" som numera samarbetar med vår kedja DjurMagazinet!

På lördagskvällen var det schlager-underhållning & god mat, vi satt vid bordet bredvid Gert Fylking med frun Tanja. Bodde gjorde jag i eget rum på 20-onde våningen (jag som är så höjdrädd...!). Jag såg plan starta å landa från Arlanda, det är alltid lika fascinerande tycker jag!
Borta bra men hemma bäst, för det var skönt att få komma hem till Olle & Stina på söndagskvällen, till lilla lantliga Hult ;-)

 

September
30. Stina har fått spåra!  En härlig höstdag & matte har haft ledig dag, det måste ju innebära något extra även för Stina :-) Ett personspår i skogen fick det bli.

För några år sedan spårade jag ofta viltspår med Stina, hon har ju godkänt anlagsprov & är startad en gång i öppenklass. Ju mer spår jag gick, desto mer övertaggad, hetsig & spårslarvig blev Stina... Tillslut gick det inte. Då la jag spårandet på hyllan. Sedan dess har det blivit några enstaka personspår & idag var det dags igen. Måste säga att detta var nog Stinas allra bästa spårning någonsin! Samlat, spårnoga, bra tempo där hon låg på ordentligt i kopplet men ändå ingen hets! Spåret var ca 300 meter med 2 st vinklar, Stina blev glad över att få "döda" pälsråttan som låg i spårslutet. Ni kan tro att hon var mallig då hon fick bära tillbaka den till bilen, duktiga gumman :-) Så snart lär det bli en spår-tur till, med förhoppning om samma goda resultat!

 

29. Gizmo, Giant Force Kurt Wallander har varit på inoff.utställning! Här kommer en härlig bild & en rapport från matte Carina om Gizmos inoff.utställning i Tranås! Gizmo var ensam Wheaten & blev Bir, sedan var han även ensam i gruppfinalen vilket gjorde att han fick delta i Best In Show-finalen oxå :-) Där blev han dock inte placerad.

Hans kritik denna dagen blev: Tilltalande hane, på den större sidan. Maskulint huvud, bra längd med välburna öron. Utmärkt hals, rygg & svans. Välvinklad, bra bröstkorg, lovande päls. Svårbedömd då hunden gärna vill passgå. Rör sej bra när han vill.

Grattis Carina & Gizmo!

 

 

26-27. Svea, Giant Force Anna Pihl har varit på 2 utställningar! Då jag satt på uppfödarmötet (se nedan) så väntade jag spänt på sms-resultat från Norge, där Svea fanns på utställning med sin husse & matte!
Lördagens resultat: Domare Les Aspin från UK. Resultat: 1:a med HP,  2:a i konkurransen!

Söndagens resultat: Domare Lillian Lleton från DK. Resultat: 1:a med CK, 1:a i konkurransen. I bästa-tik blev Svea oplacerad av de 6 hundar som fått ck (av totalt 14 hundar). Ett jättefint resultat!!! Kritiken denna dag löd: Feminin typ, härlig päls, god storlek. Prima huvud & uttryck, fin hals & överlinje. Utmärkt front & benstomme. God svansansättning. Härlig kroppslängd. Normala vinklar bak. Fria rörelser, lite ostabilt fram.
Grattis Svea, Lena & Kristian!!!

 

26-27. UppfödarMöte/Helg, Wheatenklubben i Tånga Hed, Vårgårda . En liten summering av helgen kommer här: På lördagen samlades ca 35 wheatenuppfödare. Det bjöds på en heldag med anatomikunskaper, alltid lika nyttigt! Efter en genomgång fick vi bedöma 6 wheatenhundar genom grupparbete. Vi fick skriva kritiker om varje hund, klämma å känna efter skulderläge, vinklar & kolla bett & svansansättning osv. Sedan fick vi kika på hundarnas rörelser utomhus.
Klockan 17 blev vi klara & kl 18 var det dags för middag & mingel. Runt 23-snåret var nog de flesta väldigt trötta & det var gott att få krypa till kojs i mitt lilla rum på vandrarhemmet.

På söndagen hade styrelsen lite genomgång om vad som händer å sker i klubben & sedan gick vi igenom RAS, som ska göras om 2010. Sedan väntade en ca 2,5 timmas bilfärd hemåt.
 

15. Morgon-motion!  Några dagar i veckan börjar jag inte jobba förrens på eftermiddagen, så då blir min å Stinas motion förlagd under morgontimmarna. Idag var vi "duktiga" & fick med oss kameran, så vi kan dela med oss lite av vår cykelrunda.

Idag var det härlig klarblå himmel, +10 grader varmt, hög å lite kall luft, det börjar bli höst :-) Stina är kopplad vid sin cykel-pinne med expander-lina då vi passerar genom samhället.
"Småländsk Safari" brukar det bli! Vi passerade några getter då vi kom ut på grusvägen. Stina springer lös, men bryr sej inte nämnvärt om getterna. Är bara om hon får närkontakt med älg som hon inte kan hålla sej i skinnet.... ;-)
Kossor & en häst ser vi oxå...! De ligger & idisslar i morgondaggen.
Idag blev det Bogårds-rundan, knappt 8 km, vi var hemma efter 40 minuter.

 

 

 


 

Vi kan inte låta bli att stanna till vid den glittrande, tysta sjön.

Väl hemma igen så är Stina totalt oberörd, inget flämtande å flåsande alls, hon ser ut som om hon nyss klivit ur sängen. Hon är otrolig den damen :-0

Hon längtar redan tills nästa cykeltur :-)

 

4-6. Minisemester & utställning på Böda, Öland.
Så har vi då varit på Öland ännu ett år. Tänk, vi hade tur med vädret :-) Lagom varmt å perfekt väder för hundarna! Hemifrån kom rapporter om hällregn men vi kände inte en endaste droppe!

Terrierna ställdes ut på lördagen & det var hela 78 Wheatens anmälda! Domare var Donminick Harris från Irland. Man kan sammanfatta dagens resultat med att de blåa banden (2:a pris) fullkomligt haglade i ringen. Då 6 av 9 unghunds-hanar fått blått band & 7 av 11 öppenklass-hanar likaså, så blev stämningen något dämpad runt ringen tyckte vi.... Vi tolkade det som om att domaren verkligen, å nästan enbart, gick på hundens rörelser. Ett rött band & slät 1:a blev plötsligt något "stort" att få! Så det var faktiskt ganska nervöst att gå in med Stina. Men jag tänkte att min Stina har ett fint steg, speciellt efter alla våra cykelturer som vi gör!

Av 17 öppentikar fick 10 blått band... Stina var en av dom 7 som knep ett 1:a-pris i öppentiks-klassen denna dag :-) Jag har nog aldrig blivit så glad över en slät 1:a kan jag säga :-D Vid konkurrensen blev vi utpetade & fick precis en plats utanför placering.
  

Böda Sand är gudomligt vackert, speciellt den långa sandstranden! Det är något visst med havet å ljuset, sanddynor, havslukt & vågor! Vi tog flera härliga promenader längst stranden, trots att Böda invarderades av tusentals hundar så lyckades vi vara på stranden då ingen annan var där, så Stina fick i total lycka springa lös! Hon fullkomligt ÄLSKAR vatten å stränder! Att få se glädjen å livslusten då hon far omkring är så härligt! Då utställningen var över på lördagen så var det fritt fram för Stina att få bada hela kroppen, å det gjorde hon mer än gärna!

Vi var även inne på utställningen å strosade runt, dagen efter Stina ställdes ut. Hon fick prova ett löp-band som fanns i ett utav försäljningsstånden! Vi trodde absolut att hon skulle gilla det, å det gjorde hon! Hon är bara för härlig den damen, ingenting backar hon för att göra! Hon var jätteduktig, å hade nog väldigt gärna velat att matte å husse skulle beställt hem ett löparband åt henne... å komplettera hennes cykelturer med :-) MEN, medium-modellen kostade runt 20 000:- hörde vi något om.... Gulp!

Öland är för många säsongsavslutningen på årets utomhusutställningar, så även för oss. Detta var dessutom Stinas sista utställning på ett bra tag framöver. Hon har visat att hon inte tycker att det är speciellt kul, men har ställt upp för sin matte :-) Vi har stått 2:a om certet 5-6 gånger sedan vi tog det första certet. Så nääääära men ändå inte.....!!! Nu får Stina en välförtjänt paus & vi kommer enbart att ställa någon enstaka gång per år i framtiden.

Självklart kommer jag vara uppdaterad med vad som händer på Wheatenutställningarna i framtiden! Jag tycker det är jättekul med utställningar, atmosfären, folket, hundarna å allt runt i kring! Å nu har vi Stinas valpar att följa, 3 av dom har ju börjat att prova på lyckan i ringarna nu :-)Stina hemma i sin egen säng efter en härlig helg, hon är mer än nöjd å belåten :-)

 

Augusti
29.  Utställning i Tånga Hed, Svenska Terrierklubben. Stina & hennes dotter Giant Force Irene Huss "Moa" ställdes ut! Först in i ringen var Moa, som dagen före utställningen gick upp i unghundsklassen & blev yngst i sin klass denna dag. Moas matte Ann-Catrin & husse Börje ville att jag, Sofie, skulle ställa Moa på hennes premiär i ringen, ett kul uppdrag! Moa skötte sej fint i ringen, hon gör ALLT för köttbullar den damen :-) Resultatet blev ett rött band (1:a-pris) & i konkurransen blev Moa placerad på 5:te plats. (Moa på bilden till höger)
 

Sedan var det dags för mamma Stina (på bilden till vänster), öppenklassen var smockfull av tikar & domaren delade in oss i två grupper. Stina stod som en klocka, med viftande svans ibland, (då blir matte så glad, när Stina visar lite glädje i ringen!). Dagens resultat blev endast en slät 1:a, med en bra kritiktext.

Vädret visade sej från sin bästa sida denna dag, mörka moln såg vi längst kanterna men solen tittade fram över ringarna mest hela dagen :-)  Kvällen före då vi kom till Tånga Hed, så stod regnet som spö i backen & området med husvagnar & stugor höll på att flyta bort...! På kvällen hade vi knytkalas hos Anne & Kristian i deras förtält, tillsammans med Moa, Börje & Ann-Catrin, även Andreas & Anna-Karin kikade in, en mkt trevlig kväll :-)

  
Sofie & Stina i utställningsringen
 

 
25. Nya "Amerikanska Smycken" hos Bamses Bollar! En av mina favoritplatser på nätet är hundbutiken "Bamses Bollar"! Där finns en MÄNGD olika rasprylar att välja mellan, vågar nog säga att det finns något för alla :-) Nu har nya Amerikanska smycken kommit, måste bara tipsa om dom, för jag tycker de är sååå fina! Alla smycken är ännu inte utlagda, utan kommer undan för undan, så ni får göra flera besök hos Bamses Bollar å hålla koll på Wheaten-prylar!


 

15.  Vi anordnade KennelTräff för "poliserna"!  Alla 5 poliserna kunde delta denna dag! Tänk, det kändes allt lite extra, att få anordna vår lilla kennels första kennelträff :-) Vi hade vädrets makter med oss denna dag, vi fick uppehåll å lagom varmt.

Strax innan klockan 11 började de första dyka upp. Allt eftersom de kom blev de iväg-skickade på en tipspromenad, å de fick chans att bekanta sej med lilla samhället Hult ;-) Sedan väntade en massa olika aktiveringsspel ute i trädgården! Alla syskon fick hälsa på varandra & allihopa spelade lite spel. Moa (GF Irene Huss) hittade "sin grej", hon lade ner hela sin själ i att försöka få ut köttbullsbitarna ur spelen, hon hade verkligen talang den tjejen!

Hundarna hälsade å busade ihop & det var verkligen väldigt kul att se allihopa tillsammans igen! För ett år sedan var de bara små små valpar & nu har de hunnit bli 14½ månad & på väg upp i vuxen ålder.

Efter tipspromenad å spel så blev det lunch för oss 2-benta. Kändes nog speciellt gott för de som åkt långt till oss denna dag. Det blev även prisutdelning av tipsrundan & efter en extra lottdragning så vann Jannike priset, grattis!

Efter maten blev det dags för nästa aktivitet, "Känn din hund". Alla fick fylla i en lapp & ringa in vilket alternativ de trodde att sin hund skulle göra i olika situationer. Ingen hund kan göra fel, utan det gäller att gissa hur/vad hunden kommer att göra! Sedan gick vi ut till grusplanen bortanför vår hus, för att där göra de olika "grenarna". Tex skulle vi se om hundarna valde skålen med köttbullar eller hundkex, om de tog sej igenom en tunnel eller om de sprang efter en leksak som drogs iväg av en lina. Alla kämpade på bra & efter detta väntade fika å kaffe hemma.

Vid fikat blev det ännu mer hundprat om t ex höftledsröntgen, tandsten, cykelträning & försäkringar. Sen blev det prisutdelning för den som bäst lyckats gissa hur sin hund skulle agera i  "Känn din hund-tävlingen". Den vanns av norska Svea (GF Anna Pihl), grattis Kristian & Lena! Allihopa de andra fick även ett litet pris, en id-bricka!

Innan det var dags att bryta upp för dagen så gosade vi med hundarna i trädgården en stund till, det var så svårt att slita sej från allihopa :-) Vi försökte hinna med alla 5 en stund var! Hade kunnat behålla dom hemma allihopa :-)

Hela gänget gjorde så att dagen blev väldigt lyckad, tack så jättemycket för att ni deltog!!! Å tack än en gång för att ni är såna härliga, engagerade ägare till våra Giant Force-poliser!

Vi ses igen allihopa om ett år! Boka in helgen redan nu, för det här vill vi göra om igen :-)

/Sofie, Olle & Stina            Fler bilder hittar ni i Galleriet!
 

9.  Utställning i Askersund!   Stina & hennes dotter Giant Force Anna Pihl "Svea" ställdes ut! Vi fick ett riktigt sommarväder idag, härligt! Man fick se till att hundarna fick skugga & en lokal, fläckvis solbränna fick vi med oss hem... En väldigt bra organisation på utställningen upplevde vi. Lugnt å skönt vid ringen, 58 anmälda Wheaten denna dag.
Vi träffade Stinas dotter Svea & hennes familj, som ju annars bor i Norge. Det är verkligen en speciell känsla med egenuppfödda hundar ska ni veta :-) Vi träffade även Anneli & Anders, som ju trimmat Svea inför dagens utställning, alltid jättekul att ses! En utställning är ju så mkt mer än bara de där få minuterna inne i ringen :-)

Dagens resultat: Stina (bilden till vänster) fick idag en slät 1:a av domare Gertrud Hagström. En fin kritik & inga negativa ord på kritiken, men för dagen räckte det inte längre. Det var hela 19 öppenklass-tikar denna dag, så konkurrensen var märkbar...!

Svea, (de två nedersta bilderna) hon tog oss med storm minsann!! Hon å matte Lena gick in å skötte sej med bravur i ringen :-D  Av 4:a juniortikar så vinner Svea & får dessutom ett CK! I Bästa-Tik-finalen var det mååånga hundar & vid en första gallring så finns junioren Svea kvar i ringen!! 6 hundar kämpar sedan om placeringarna. Efter noga övervägande så väljer domaren att placera Svea precis utanför placering & Svea slutar som 6:te bästa tik av hela 32 tikar denna dag , fantastiskt roligt :-D Stort GRATTIS Lena & Kristian till Sveas resultat idag!


 

 

6.  Bilder på GF Anna Pihl "Svea"!  Nu har Svea fått sin utställningsklippning i Askersund, redo för helgens utställning! Denna fina bild fick vi av Anneli, som trimmade Svea denna gång! Fler kort finns på Sveas egen sida, klicka in under knappen Valpar, polis-kullen & välj där Giant Force Anna Pihl.


 

 

1-2.  Utställningskurs för Gerhard O Shea!  Nu är 2-dagarskursen i Jönköping avklarad. Vi fick varmt väder utan regn :-0 Det var intressant att se hur Gerhard bygger upp sin ringträning. Han vill att hunden ska känna en stor lust att visa upp sej, då kommer pondus å utstrålning på köpet.

Stina skötte sej fint & vi hade kul hon å jag. Hon fyller 6 år i början av november & det märks att hon är livsvan å klok, vår gumma! Hon är betydligt lugnare än hon varit tidigare, både på gott å ont ibland ;-)

Gizmo (GF Kurt Wallander) & Carina deltog oxå på kursen! Vi var 6 Wheatens bland ett 30-tal andra hundar av blandade raser.
 


Juli
21.  Besök av goe Glenn!  Idag var det lätt att kliva ur sängen på morgonen! Glenn skulle komma för att bli klippt :-)

Glenn bodde här hos oss en ganska lång tid & vi saknar honom fortfarande. Vi ser alltid fram emot våra träffar med honom å hans nya familj!

Glenn stod som ett ljus på trimbordet under 2 timmar, duktig pojk :-) Precis som brorsan Gizmo oxå brukar göra! Så stolta vi är över våra "poliser" minsann! Efter klippningen blev det ordentlig lek mellan Stina & Glenn i trädgården! Se alla bilderna i galleriet, klicka här!

 

20.  Besök av Rocky!  Min systers hundvalp växer minsann! Han är blandning av golden/labrador. Bjuder på några bilder som jag tog då han var här på besök & lekte lite med Stina. Visst är han söt?!

 

 

14.  Framtidsplaner...!  Jag har under en tid varit inne på att evt byta ras då nästa hundköp blir aktuellt (vilket kommer att dröja eftersom vår Stina vill leva som ensamhund i familjen). Men nu har jag verkligen bestämt mej för att hålla mej kvar hos den härliga Wheatenrasen! Ibland har andra raser varit intressanta men då man känner efter så är det absolut Wheatenterriern som hjärtat slår extra för :-) Jag kommer aldrig att kunna ge upp denna fantastiska ras! Ville att ni som läser & följer min hemsida skulle få veta... ;-) Jag kommer vara äkta wheatenvän även i fortsättningen :-)
 
3-6.  Minisemester inkl 2 dagars utställning på Gotland!  Nu har vi varit iväg på tjejhelg, på vackra Gotland! Det var jag & Stina, min kompis Anna-Karin & hennes cairnterrier Loket samt min chef Tina med sina samojeder Nikita & Madicken.

Stina var så snäll å lugn hela helgen, hon är verkligen okomplicerad att ha med sej överallt. Min chef lärde nog känna Stina på ett sätt hon aldrig upplevt tidigare, Stina är en speciell hund helt enkelt! Smidig men med lite påhitt å hyss för sej ;-) Både på gott å ont ibland...!

Helgens utställningsresultat för Stina kan sammanfattas med att vi var så NÄRA att få championat.... Stina stod 2:a om certet båda dagarna & blev Bästa tik 3:a på lördagen & Bästa tik 4:a på söndagen. Nu har vi stått 2:a om certet 4 eller 5 gånger.... På lördagen inträffade en grej vid bedömningen som gjorde att jag tappade all lust till att fortsätta att ställa ut hund. Just nu känner jag mej väldigt splittrad men det kommer att bli några stycken till utställningar för mej & Stina har jag bestämt mej för trots allt.

Efter 2 dagars utställning är man ganska mör! Men vi hann på våra 4 dagar med att njuta av ön, äta god mat på härliga restauranger, besöka Fårö & kryddträdgården Krusmyntagården. Där inhandlades några kryddor & inne i Visby blev det lite ljumna, nygjorda brända mandlar å lite annat smått o gott!

Tack Tina & Anna-Karin med hundar, för en trevlig vistelse & hundhelg på Gotland 2009!

 

1. Gizmo har varit här för klippning & lek med mamma Stina!
 
Som vanligt så fick vi en kul dag ihop, Carina, jag, Gizmo & Stina! Trots tryckande värme så lekte hundarna glatt i trädgården i flera timmar. Gizmo fick en skön sommarfrisyr & han var sååå duktig på trimbordet, stod blick stilla alldeles själv, duktig pojk! (...å matte Carina, som fostrar honom så bra!).

 
Juni
30. En somrig bild!  ...kom via sms, på Gizmo (GF Kurt Wallander). En riktig sjöman är han minsann, gott med svalkande vindar i sommarhettan kan tänkas! Tack Carina för bilden!

 

 

 

29.  Surprise!  Den 26 juni 2009, då gifte vi oss :-) I all hemlighet, ingen visste om det!!!
Dagen efter, i lördags, så hade vi bjudit närmaste släkten på "födelsedagskalas". De trodde att de skulle komma hem till oss på kalas men hittade bara en lapp på verandan, att de skulle åka ut till Ullinge Wärdshus... :-)

Idag får vänner, bekanta å övriga veta nyheten då en liten textannons finns med i SmålandsTidningen...!

 Nu heter vi båda Krantz i efternamn!

/Olle & Sofie

 

 


21.  Klippning & valpbesök! Idag fick Stina spendera några timmar på trimbordet, utanför strilade regnet i en jämn ström.... så det var en perfekt dag för klippning. Så nu blev Stina klar inför Gotland, blir bara lite finputsning någon dag innan vi åker, om 2 veckor. Här ser ni resultatet av min klippning på Stina, (hon är nu är 5.5 år).

På eftermiddagen kom Kerstin Engström hit (ZimWilsLya) med sin valp Wilmer. Han fick busa loss i trädgården & hälsa på vår kanin Mats. Vi gjorde även lite klickerträning :-)

 

 

18.  WheatenBladet! För oss som är medlemmar i Svenska Wheatenklubben kommer en medlemstidning i brevlådan 4 ggr per år! Det är alltid lika skoj att bläddra i den då den kommer. Sedan december-08 skriver jag spalten för region öst, vilket är en kul uppgift! Till min text inför detta nummer skickade jag med några somriga bilder på Stina & Glenn som jag tänkte kunde pryda region östs spalt. Nu blev det så att redaktören för tidningen frågade om jag kunde tänka mej att ha bilderna på omslaget istället, vilket jag ju inte sa nej till förståss :-)

Den stora bilden är på Stina i gullvivorna. Sedan är det 3 mindre bilder, den översta är på Stina & Glenn & den i mitten är på Stina i sjön. Den undre bilden är någon annans.

I förra numret av tidningen fanns en artikel med (hela mittuppslaget) om Svea (GF Anna Pihl) & hennes påbörjade räddningshundsträning! Jag frågade om Sveas matte o husse kunde tänka sej att skriva ihop lite om Sveas träning & om hur räddningsträning går till. Vi fick ihop en riktigt trevlig artikel som pryddes med härliga bilder som Sveas husse o matte tagit vid träningstillfällena i snöiga norska fjäll!


 


9.  Ny bild på Svea (GF Anna Pihl)! Det är så roligt då det "pinglar till" i mailboxen & det visar sej vara ett mail från någon av våra poliser :-) Denna gång vill vi bjuda på en utav bilderna!

 
Tack Lena & Kristian m familj för fotot av fina Svea! Heja Norge ;-)
 

7.  Rocky har varit här på besök! Min systers valp har varit här på besök! Stina försökte få igång Rocky till lite lek men det kan ju vara lite skrämmande med en stor skäggig hund som vill leka på terriers vis... Så det blev inte så mkt lek. Men söt är han ju, eller hur?!!


Maj
28.  Grattis våra "poliser" på 1-årsdagen! Många kramar till

GF Kurt Wallander "Gizmo"
GF Martin Beck "Myzak"
GF Gunvald Larsson "Glenn"
GF Irene Huss "Moa"
GF Anna Pihl "Svea"

Mamma Stina hälsar lite extra till er idag, hon stormtrivdes med att vara "småbarnsmamma"!
Tack alla hussar o mattar för att ni är såna underbara ägare till våra poliser, engagerade & så duktiga!

 

24. Anordnat en Aktiveringsdag för Wheaten! ( Jag är aktivitetsansvarig i Wheatenklubben,region öst).
Se bilder från dagen på region östs hemsida, gå in här & klicka in  på aktiviteter i menyraden längst upp & välj sedan repotage!

 
22.  Jag har varit å snusat på valplukt :-) Idag blev det en tripp till Ekenässjön för att hälsa på hos Kerstin & Wheatenhanen Zimba. Han har blivit "storebror" åt lilla busfröet Wilmer! Det ska bli skoj att få följa honom & se vad det blir av den lilla kabaten!

Givetvis hade jag min kamera med mej så det blev lite foto-stund ute på gräsmattan, inte är det lätt att plåta valpar med skutt i benen ;- ) Tack Kerstin för valp-titten! Fler bilder finns i Galleriet!

 


21.
 Myzak (GF Martin Beck) har varit här för klippning! Å vad det är roligt att få träffa våra valpar! Kontakten med valpköparna & att få träffa valparna är verkligen "grädden på moset" med att vara uppfödare :-)
Myzak hade plötsligt växt på sej rejält sedan förra gången han var här för klippning, endast ca 2 månader sedan! Oj, vilken utveckling han gjort! Han var sån liten pojk sist, men nu är han högre än Stina å lite till! Under hans ljusa valppäls kommer en mörk härlig päls. Det ska bli väldigt spännande att se vad den kommer att utvecklas till!

 
Till vänster: 10 månader      Till höger: 12 månader!

 
6.  Stina har varit på 1 timmes massage!

Idag på jobbet (DjurMagazinet i Nässjö) så har hundmassören Jessica (hennes hemsida hittar ni här) varit på besök igen. Idag hade jag bokat in Stina för en skön massagestund! Stina verkade tycka om det, hon låg avslappnat på bordet medans Jessica knådade, bände å stretchade.

Jag fick lära mej hur man kan massera hunden till vardags, en jättekul kunskap att få! Vi pratade även om skelettet & de olika musklerna. Jag har fått känna på bogblad & muskler, roligt att få lite ny kunskap, verkligen!

Att vara hundmassör verkar vara ett väldigt givande & roligt jobb :-)

Tack Jessica, för en trevlig dag!
 

 

April
27.  Min syster har tingat en valp! Grattis säger vi till Malin som har tingat en valp i helgen! Om 3 veckor flyttar "Rocky" in hos Malin m familj! Han är en blandning av golden/labrador. Han växer upp en gata från oss här i Hult!

 

25.  Inoff.Utställning i Ödeshög! Gizmo (GF Kurt Wallander) & Stina ställdes ut! En härlig "bonna-bränna" på armarna blev resultatet av dagens gemytliga utställning i Ödeshögs Folkets Park. Ca 200 hundar ställdes ut, varav 4 st Wheaten! Gizmo var ensam hane & fick ett första-pris i bedömningen, med en fin kritik! Stina hade motstånd av en till tik & i konkurransen vann Stina. I bästa-tik var vi 3 stycken & det slutade med att Stina knep första-platsen. Så det blev kamp om BiR & BiM mellan mamma & son! Inte helt oväntat slog Stina sin son, pga åldern. Gizmo kommer bli "farlig" då han har fått växa på sej lite & mognat till sej :-) (Gizmo på bilden till höger)
Sen var det bara att vänta till finalerna startade några timmar senare. Under tiden bättrade vi på solbrännan & shoppade lite hundprylar. I finalen kämpade Stina mot 5 andra terriers & det slutade med att hon blev BiG-2:a!Efter utställningen var vi bjudna hem till Glenn & hans familj (som ju bor i Ödeshög) på fika. En superglad Glenn möttes oss i dörren. Å vad härligt att få träffa "vår" goding igen! Han är sån härlig pojk, glad & positiv jämt! Vi fick smarrigt fika & sedan fick Glenn hälsa på mamma Stina en stund i trädgården, därefter fick bröderna träffas!

En lyckad dag med sol å härligt väder, trevligt sällskap å härliga valpköpare som bjuder på sej själva! Bättre kan man inte ha det!
Fler bilder finns i galleriet!

 

14.  Ledig fredag i strålande sol! Cykeltur med Stina fick inleda morgonen. Gäller att cykla innan det blir för varmt... vilka lyxproblem man har ; -)

Under dagen har Stina fått stå ut med att bli finputsad, så nu är hon klar för morgondagens inoff.utställning i Ödeshög! I eftermiddag kommer Gizmo hit, då är det hans tur att få en finputsning.
 

 


21.
 Ännu en foderkurs! Efter jobbet idag åkte jag å chefen till Jönköping, Scandic Hotell. Där var det foderkurs, denna gången var det Eukanuba som höll i den. Det är alltid lika kul att få lära sej mer om foder! Man får en kunskap som man verkligen har nytta av då man håller på med hund :-)
 
14.  Första badet! Så var påskhelgen över, å efter allt påskgodis behövde vi verkligen vår motion Stina å jag! Idag blev det rundan runt Bogård, ca 8 km, så fram med cykeln (som alltid) å sen trampa! Härlig sol även idag :-) Efter ca 5 km passerar man en liten camping & en sjö. Där finns badplatser på flera ställen. Stina tittade på mej under luggen å undrade om det inte var idag som premiärdoppet skulle ske?! Matte smälte för de bedjande ögonen, å efter att Stina fått tillåtelse så dröjde det inte mer än 2 sekunder förrens hon sprungit i vattnet (inte ens cykel-selen hann vi få av)! Hon är helt galen i vatten, finns inga hämningar där inte... Så man får hålla koll så att hon inte simmar ut i halva sjön innan hon vänder in mot stranden igen....! Bjuder på några bilder, jag hade mobilen med mej att plåta med.

 

 

13.  2-sidig artikel om räddningstränade Svea (GF Anna Pihl) är med i Wheatenklubbens medlemstidning!

Nu har nya numret av medlemstidningen kommit i brevlådan! Mittuppslaget består av en artikel som är skriven av Sveas husse & matte, på "uppdrag" av mej. Jättekul att artikeln kom med & vi hoppas att alla Wheatenfantaster gillade text å bilder :-)

Läs mer om Svea under hennes egen sida här hos oss, den hittar ni här

 

6.  Present-tips! När Olle fyllde år nu i mars så beställde jag en personlig sten till honom som present! Har en sten sedan tidigare, så nu finns det 2 stenar som förgyller vår verandatrapp. Stenen med Stina är beställd hos www.happyart.se , är hon som gör de fina akvarellerna till ras-specialerna i HundSport.

 

 

5.  Glenn har varit på klippbesök idag! Åååå, vad det var roligt att få träffa "vår" Glenn igen! Han är bara så go! Det var en lurvig hund som kom & en fin, välklippt Glenn som åkte hem några timmar efteråt! Tror att husse & matte blev väldigt nöjda med klippningen, roligt!
Efter några timmar på trimbordet blev det fikastund & efter det fick Glenn & Stina leka i trädgården, givetvis på Stinas villkor, som vanligt... Hon kan fostra den hunden... Bjuder på lite bilder från dagen, så ni oxå får se pussgurkan Glenn :-)

 

 

Han gör sej dock inte rättvisa på bilderna, han är mkt läckrare "live", han är en riktig snygging tycker vi!!

 

4.  Lördagsträningsgänget har börjat träffas igen! Idag, till strålande sol & klarblå himmel & med försommarvärme, började lördagsgänget att träna lydnad igen! Stina & jag har haft uppehåll i ett år, eftersom Stina hade valpar förra sommaren. Nu ska vi träna lydnad varannan lördag tillsammans med en liten skara träningssugna på Nässjö BK. Bjuder på lite bilder från dagens träningstillfälle. Vi gjorde bla en gemensam platsliggning & sedan blev det lite egen-träning innan det var dags för fika. Efter fikat så tog jag en snabb runda på agilityplanen med Stina, jodå, de rätta takterna satt i än, hon gjorde slalomet snabbt & korrekt, tunnlar å hopphinder å balanshinder å däcket, allt kommer hon ihåg från förr! Vi tyckte nog båda att det var ett roligt litet avslut innan vi for hem & tog helg! Fler bilder finns i galleriet!


Mars
29. Giant Force Irene Huss "Moa" har skickat oss bilder från ett vårigt Nygård, Göteborg! Husse & matte berättar att Moa fått en fin vårklippning & att hon skötte sej jättebra hos trimmaren, han fick en massa pussar av henne :-)
Givetvis delar vi med oss av bilderna vi fick via mailen, så att ni oxå får se hur fin hon är nu, 10 månader gammal.
Bilderna ligger även under Moas egen sida här, under Valpar - Poliskullen.


 22.
Giant Force Anna Pihl "Svea" har varit på sin andra utställning!
Dagens arrangör var Norska Kennel Klubben, en internationell utställning. Svea skötte sej än en gång jättebra i ringen rapporterar husse å matte! Idag blev resultatet ett 1:a-pris & hon blev 3:a i konkurransen, grattis!

 

 

 

Bilden: Svea är hunden som står så fint!

 

22. Träningsdag hos Gizmo (GF Kurt Wallander)! Igår var det vårsol å fågelkvitter, idag snöflingor å blöta....

På förmiddagen körde jag till Tranås för att hälsa på Carina m familj & Gizmo. Då jag kom fram stod en glad, nyfiken Wheaten i fönstret å spanade på mej :-) Väl inne över tröskeln så blev det glada svansviftningar å blöta pussar från Gizmo, härligt! Efter fika å lite snack om upplägg av träning så gick vi ut i snövädret, bort till en blöt gräsplan. Där gav jag Carina & Gizmo lite allmänna träningstips & även utställningstips, vilket var huvudsyftet med dagens träning! Med hjälp av klickern så fick vi till ett jättebra ställande, Gizmo förstod snabbt vad han skulle göra för att få köra dragkamp eller få en godbit. Efter denna träning blev det en god middag & sedan lite till klickerträning, fast inomhus i stugvärmen! Innan jag åkte hem blev det gos å lite bus med Gizmo, han är en så go pojk, verkligen!

Tack Carina m familj för en trevlig dag hos er & Gizmo :-)

 

21. Härlig vårdag! Vi njuter av fulla drag, våren verkar vara här nu :-) Cykeltur med Stina har vi avverkat idag, en av hennes absoluta favoritgrejer! Efteråt var vi ute i trädgården en bra stund, varken 2 eller 4-benta hade någon lust att gå in. Stina njöt av solen & hon till o med la sej ner för att vila & sola, händer inte ofta kan jag säga! Passade på att ta några foton av henne, de blev riktigt bra tycker jag! Eller vad tycks ;-)

 

 

18. Mysack (Giant Force Martin Beck) har varit här för klippning! Nu är kullen 10 månader gamla & det var jätteskoj att få träffa Mysack med matte igen! Sist vi sågs så var Mysack 6 månader. Han hade grovnat till sej & han var lika puss-glad som tidigare! Han är en liten hane, minst utav allihopa fortfarande å det kommer han nog alltid att vara, liten men naggande god ;-)

Efter trimbordet så fick han stå ut med att vara med på lite foton & därefter blev det bus i full fart i trädgården, hej vad det gick! Mamma Stina löper så henne fick han inte träffa idag, får bli nästa gång!  Bilder på Mysack hittar ni på hans egen sida, se under valpar & polis-kullen.
 

 

14. Årsmöte för hela Svenska Wheatenterrierklubben.


 

13. Stina är med husse på jobbet! Kl 04.20 startade husses väckarklocka, en ny arbetsdag väntade. Idag var en sån dag då Stina skulle följa med, så just denna dag var hon inte morgontrött ;-) Hon gillar att åka lastbil!

Första rundan i flisbilen gick till Laxå med bricketter sen vidare till Hasselfors för att hämta virke,  som skulle vidare till Vrigstad.

På bilden väntar Stina på truckföraren som ska lossa virket.

 

 

8. Anordnar en Wheatenpromenad! ( Jag är aktivitetsansvarig i Wheatenklubben,region öst. Kontakta mej vid intresse!) Inget medlemstvång!
Se bilder från dagen i galleriet!
 
 

Februari

28. Giant Force Anna Pihl "Svea" har varit på sin första utställning! Husse & matte meddelar att de hade många fjärilar i magen denna dag men att Svea tog det hela med ro & visade sej från sin bästa sida! Svea var endast 1 dag för gammal för valpklassen & visades i juniorklassen denna dag.Tyvärr blev det denna dag en 2:a för Svea men nya chanser kommer redan om 2 veckor, då är det dags för utställningsringen igen :-) Heja heja!
Visst har hon vuxit & utvecklats!?
Hela bilden finns att beskåda under Sveas egen sida här hos oss, se under Valpar - poliskullen.

 

 

24. En helt vanlig vardag med Stina! Nu tycker vi att Stina blivit sitt gamla vanliga "jag" igen! Skönt att hon blivit glad & pigg , hon verkar glad åt livet! Som ensam hund i familjen så tycker Stina att man faktiskt får se till att göra sej lite bortskämd.... som att få sova i husse & mattes säng tex ;-) Till å med på dagtid kan vi hitta henne där.... då blir hon nerkörd av oss, någon måtta får det ju vara! Men ibland händer det att vi hittar en stor grop i duntäcket, ett säkert tecken på vem som har legat där utan lov... hmmm...
 

 

22. Klippdags för Gizmo (Giant Force Kurt Wallander)! Oj vad Gizmo har vuxit på sej sedan förra gången vi sågs! Våra "valpar" börjar bli tonåringar & så smått närmar sej vuxenlivet! Gizmo var störst ( & först!) i kullen & det är han fortfarande. Väldigt fin & reslig pojk. Han blir mer & mer lik sin mor tycker vi, hans blick på fotot är ju kopia av Stinas! Efter klippningen fick Stina & Gizmo busa i trädgården. Huj vad det gick undan! Stina hade jätteroligt, de lekte konstant i säkert en halvtimma. Gizmo är väldigt duktig på hundspråk & är en riktig gentleman, redan i så ung ålder.Se mer bilder i galleriet!

 
14. På alla hjärtans dag åkte vi för att hälsa på hos Glenn! Först åkte vi till Mjölby & gick in på häst & hundbutiken Sharpman. Stina fick följa med in, det tyckte hon var väldigt intressant. Fanns ju hur mkt som helst att sniffa omkring på! Därefter styrde vi färden mot Ödeshög. Där tog Weine & Lotta emot oss. Vi var spända på att få se hur Glenn hade vuxit & hur han hade det i sin nya lya. Han blev glad då han fick träffa oss men inte översvallande glad, vilket vi ju tyckte var skönt för vi fick ett bra kvitto på att han nu kände sej väldigt hemma i Ödeshög! Han mådde som en prins :-) Vuxit hade han gjort, i både kropp & sinne. Fina muskler hade han börjat få & han var inte lika valpig till sättet längre. Efter en god lunch å kaffe så fick Glenn leka med mamma Stina i trädgården, det var populärt. Men Stina fostrade på sin son ganska ordentlig, sen när det blev ordning å reda (enligt Stinas tycke) så blev det lek, hopp å skutt mellan dom! Tack Weine & Lotta för ett roligt besök hos er & charmknutten Glenn! Fler bilder från dagen finns i galleriet!

 
13. Wheaten-halsband! För några år sedan fick jag syn på fina rashalsband & var tvungen att köpa ett med Wheaten på till Stina! Efter att ha visat upp halsbandet på några av de nyinlagda galleri-bilderna så har några hört av sej & undrat varifrån jag köpt halsbandet. Ni hittar dom på www.bamsesbollar.se  De finns under rubriken "The Darling Collection". Många olika raser finns, jag tycker dom är jättefina! Även koppel finns för dom som vill ha. Stinas lek-kompis Zimba, han fick ett blått Wheatenhalsband & Stina har ett grönt, båda färgerna är lika fina. Rejäla halsband av bra kvalitee. Stina har använt sitt mkt, nu i ca 2,5 år & inte en söm är trasig, hundarna på halsbandet har inte trasslat upp sej eller släppt i trådarna heller :-)


1. Årsmöte för Svenska Wheatenklubben, region öst.
Mötet var förlagt i Lenhovda. Vi var en liten skara, så det blev mkt smörgåstårta att äta...! Jag sitter kvar i ett år som suppleant, jag fortsätter att vara regionens aktivitetsansvarig samt skribent i regionens spalt i Wheatenklubbens medlemstidning.

 
1. Spännande rapporter från Svea (GF Anna Pihl)! Läs & se mer om Sveas räddningshundsträning  här !

 

Januari
 
25. Vi försöker lägga spår åt Stina en gång per vecka. Idag var vi duktiga å tog med oss kameran ut i skogen vid dagens spårning! Tänkte dela med oss av lite bilder. Olle har lagt spåret idag & det var jag, Sofie, som gick det med Stina. Olle var med å kollade hur det gick för oss. Vi är nöjda med dagens spårning men det går att finslipa lite på tekniken. Stina var dock taggad rejält, hon gillar verkligen att spåra! Fler bilder finns i Galleriet!


 

 

18. Motion med Stina. Nu när snön har försvunnit här i Eksjötrakten så har jag plockat fram cykeln, till Stinas stora glädje! Hon älskar när hon får hänga med matte (& ibland även husse) med cykeln. En smidig cykelpinne har vi, så matte kan hålla bägge händerna på styret. Från cykelpinnen sitter det en expanderlina med smidig krok, så det inte blir några häftiga ryck. Stina är jättevan vid att springa bredvid cykeln, vi började med cykelträning då Stina var ca 1½ år. Då vi kommer in i skogspartier eller grusvägar så får hon springa lös, hon springer som en galning!

Idag blev det även backträning utöver cyklandet. Har börjat träna upp Stina inför kommande utställningar framåt våren. Jag försöker cykla olika rundor varje dag, så det blir variation. Mycket cyklar vi på skogsstigar, då springer Stina lös, blir en bra träning i kuperad terräng. Blir ju träning även för matte :-)

 

 

10. Giant Force Anna Pihl, "Svea" har skaffat en hemsida! Gå in & kika på Sveas fina hemsida som är under uppbyggnad! Bland annat hittar ni fina bilder i hennes Galleri. Här får ni länken: http://www.123hjemmeside.no/wheatensvea  Adressen kommer även alltid att finnas på vår länksida!
 
7. Nu har Glenn åkt till sitt nya hem! Vi har fått dagliga rapporter om att det går jättebra i Glenns nya hem :-) Det känns bara SÅ skönt att veta!! Glenn sov gott redan första natten & efter en ordentlig "genom-nosning" av nya hemmet så verkade han känna sej hemma på en gång! Han provlåg sina nya bäddar & hittade en favoritmatta att ligga på i hallen. Nu önskar vi Glenn & hans nya husse & matte massor av lycka-till-kramar! Tur att vi kommer att få träffas med jämna mellanrum då de kommer ner hit för att få Glenn klippt & fin i framtiden! Lite mer info om Glenn & hans nya ägare hittar ni under den nya knappen i menyraden "Tidigare Hundar".

Stina är nu hemma på heltid här igen, sköööönt tycker vi! Nu börjar jobbet med att få henne på helt positiva tankar igen. Vi tycker hon har börjat göra framsteg nu den senaste veckan :-)