Nyheter

2007

Tillbaka

December

30. Vi åker denna gång till Kickie Norrby på kennel Villa Rosa, för att fixa pälsen till Göteborgsutställningen! I regn & rusk-väder åkte vi de två timmarna i bilen till Vissefjärda för att trimma Stina inför Göteborgsutställningen. Stina skötte sej på trimbordet & jag fick lära mej lite nya trix hur man kan klippa å borsta! Alltid värdefullt! Nu hoppas vi på att det ska frysa till lite ute, så att man slipper detta slask å smutsig hund så fort man sätter ut näsan! Är så trist såhär innan en utställning då man ska försöka hålla vovven ren... Men ett nytt bad väntar på tisdag, så hon får någon dag till på sej att busa å smutsa ner sej!

Vi fick även gå en liten rundvandring hos Kicki & Chris, å fick se hur de hade det på kenneln, intressant. Kul att få hälsa på lite Wheatens!

 

 
29. Här kommer en bild på Allan! Min kompis har tingat en liten Sheltievalp! Hon får hämta honom om ca 1 månad. Hon har sedan tidigare en cocker & en rottis, så detta blir en 3:dje vovve i deras familj. Lycka till med Allan önskar vi! Läs mer om honom & hans flock här!
 

22. Stina är med på bild i Wheatenklubbens nya Raskommentar! I somras fick alla Wheatenägare skicka in fotobidrag till Wheatenklubben, de skulle göra en ny raspresentation med raskommentarer. De ville ha både utställningsbilder, vardagsbilder & bilder på Wheaten i arbete. Jag mailade in några stycken & igår då jag satt å bläddrade igenom raskommentaren så fanns min bild där!! Förvånad & himla glad blev jag!!! Stolt att få ha med min hund i det kompendiet, verkligen!

Denna bild är det som kom med!

 

 

 
20. Stina är med på Svenska Wheatenklubbens startsida! Webmastern har gjort om Wheatenklubbens hemsida med ny layout. På startsidan finns ett "bildspel" med kort av olika Wheaten, döm om vår förvåning då ett kort på Stina dyker upp, himla skoj tycker vi! Fotot är på Stina då hon hoppar över ett agilityhinder. Kika gärna : Ta mej till Wheatenklubben!
 
17. Idag har vi skickat in text & bild till Årsboken som Wheatenklubben ger ut i början av nästa år. Känns jättekul att vi kvalificerat oss dit i år, det var ett mål vi hade förra året, å nu lyckades vi! Vi hade till o med 4 anledningar att få vara med, kul!
 
15. Vi letar fortfarande efter lämplig hane till Stina. Det tar sin tid vill jag säga... Men det ska ju bli så bra som möjligt! Hoppas snart kunna presentera vilken hane det blir, här på hemsidan! Håll utkik!
 
November
22. En tung dag. Maja får somna in hos vår veterinär Wejdmark utanför Sävsjö. Ingen kommer någonsin kunna fylla Majas plats, hon var så speciell & underbar. Som hennes extramatte Kerstin brukade säga 
 "-hon var mer än en hund".
 
21. Uppfödarträff i Nässjö!
 
18. Sofie åker på Genetik-kurs utanför Kristianstad, kursen hålls av Hilde Nybom (som har skrivit Wheaten-boken).   Jag är verkligen glad över att jag åkte den nästan 3 timmar långa bilresan ner till Skåne, för det var en jättegivande kursdag!!! Hilde gick igenom väldigt mkt intressanta områden, från gener, arvsanlag, pälssorter, valpfärger, kromosoner, mentaltestresultat & dna-prov! Det var jätteskoj att få träffa både nya & "gamla" Wheatenuppfödare, så man kan prata lite mer å inte bara se varann lite flyktigt runt utställningsringarna. Extra roligt var det att ha 4 Wheatenhundar runt benen hela kursdagen, alltid lika mysigt att få gosa med terriers!
 
14. Sofie åker på foderkurs hos Hills, i Stockholm. ( Jobbkurs)
 
4. Stina fyller 4 år idag!  Vi gratulerar hela Lindcy´s M-kull!!! Stina fick en ny aktiveringsleksak dagen till ära! Den invigdes hemma i köket på födelsedagskvällen! Tur att matte jobbar i djuraffär, så hon har koll på de allra hetaste nyheterna på leksaksfronten!
 

4. Höstens räddning! SKK:s utställning i Växjö. Alltid lika kul att få styra kosan dit!! Stina är anmäld dit. Terrierna visas på söndagen iår. Vet att Stinas ena syster, Sacita (Lindcy´s Mandy) ska ställas ut oxå! Ser fram emot att få träffa henne! Fick idag PM:et inför utställningen, 84 Wheaten! Håll i hatten!!! Att få en topp-placering kan man se sej i stjärnorna efter... men det ska bli kul att vara med iallafall, är tradition att ställa i Växjö, så är det bara! Vi ska hålla utkik efter snygga hanar oxå...! Tyvärr går inte Varghundarna på våran dag, så dom missar vi. Man kan inte alltid hinna med allting...

Nu är utställningen avverkad. Tur att det inte var så mkt hundar i Tipshallen iår, utställningen var uppdelad på 3 dagar istället för på 2, å det märktes. Tyvärr kom inte Stinas syster Sacita, vi som sett så mkt fram emot att få träffa syrran! Hoppas tillfälle ges någon annan gång framöver!

Stina fick denna dag en slät 1:a av domare Cindy Pettersson, visst kände vi oss lite besvikna... Men men... Det är bara att ta nya tag. Stina fick en bra kritik dock, så vi gräver inte ner oss för det! =

"Goda propotioner, långsträckt, feminint huvud med bra bett, lite stora öron, tillräcklig hals, god vinkling fram, bra bröstkorgsdjup. Lite lång i länden, välansatt svans, goda vinklar bak. Bra silkighet i pälsen, rör sej hastrångt bak."

 Det som märks på Stina är att hon inte tycker det är så himla kul med utställningar längre... Hon står som en staty men sen är det inte mkt show över henne.. hon är som natt & dag om man jämför hur hon är ute på lydnadsplanen då vi ska tävla/träna. Det är mer hennes grej, absolut.

 

Oktober
30. Idag kom ett brev från SKK. Vårt första-val av kennelnamn har godkänts av FCI!!! Nu kommer det publiceras i Hundsport nr 12. Då protesttiden löper ut, 15 januari, ska avgiften betalas in. Har det inte inkommit några protester då, får vi börja använda oss av kennelnamnet!
 
24. Idag har jag varit på Uppfödarträff i Nässjö, vi håller till på HundDagiset i Norrboda-området. Jag har fått möjligheten att hoppa med i denna grupp av både nya & "gamla" uppfödare. Vi träffas 1 gång i månaden & diskuterar allt som rör uppfödning! Verkligen kul att få träffa likasinnade! Samtalsämnen var det inga problem med att hitta, det diskuterades glatt om både positiva & negativa saker som inträffar i en uppfödares vardag. Ser redan fram emot nästa träff!
 

14. Lydnadstävling i Nässjö.  Yiiipiiiieee!!! Jag är så STOLT över min hund!!! Hon var lika laddad idag som jag var, allt klaffade & vi satte det!!! Vi fick efter vårt lydnadsprogram mkt beröm från domaren, hon tyckte vi verkligen var samspelta & jobbade som ett perfekt team ihop, det värmde mkt som ni förstår! Å vilka poäng min hund drämmer till med sen, 182 poäng!!! Fem stycken 10:or!

Dagen på Nässjö BK bjöd på uppehållsväder men en isande kall vind, en riktig höstdag. Hela 17 ekipage var anmälda till lydnadsklass 1. På lottningen drog jag sista startnumret, det här börjar ju bra tänkte jag... Men Olle peppade mej & såhär i efterhand var det inte så dumt att vara sist ut. Nervositeten hann lägga sej.

Jag har haft ett eget upplägg inför denna tävling. Som nu i efterhand visade sej fungera alldeles utmärkt. Jag har nämnligen tagit ett 2 månaders träningsuppehåll. Dels har Stina löpt 3 veckor å sen har jag varit sjuk å vi har haft lite annat för oss helt enkelt. Men jag har medvetet låtit henne få ha lite tråkigt, vi har lagt tiden på att cykelträna istället, vilket Stina älskar. Idag var hon laddad att träna igen, precis då vi behövde det som mest! Fullständigt resultat från tävlingen hittar ni under Stinas sida, Tävlingsmeriter. Även bilder finns i galleriet!

 

September
10. Idag har vi skickat in vår ansökan om kennelnamn till SKK. Nu väntar vi med spänning om vårt namnförslag kommer att godkännas! Vi har planer på att para Stina vid hennes nästa löp (hon löper just nu), som beräknas bli någon gång i mars-08. Då blir det förhoppningsvis valpar, de kommer isåfall vara leveransklara någon gång i juli.
 

1 &2. Böda, Öland. Helgen bjöd på bra väder, tack å lov! Dock regnade det rejält hela fredagskvällen, men det gjorde ju inget, då hade inte utställningen börjat! Utställningsdag nr 1, lördagen, blev en skön dag på många sätt. Soligt men kyligt. Anna-Karin & jag gick å strosade på utställningen, njöt av att se många hundar, sitta å softa i solen, gå på shoppingrunda bland försäljningsstånden & prata med lite känningar.  Givetvis såg jag till att vi bänkade oss vid Varghundarnas ring i god tid, så vi inte skulle missa de 11 anmälda varghundarna! Efter deras rundor i ringen gick vi förbi varghundarna & fick klappa på en mörk tik, Smulan, från kennel Gelerts. Vi fick till å med låna henne i nån minut, å testa på hur det känns att gå med en varghund i koppel! Det kändes riktigt, riktigt bra tyckte jag!!! Bilder finns i galleriet! På eftermiddagen var det dags att gå igenom det sista på Stinas päls. Sen blev det ett restaurangbesök med god mat & dryck. Dax att ladda inför morgondagens utställning!

Nervöst tittade vi ut ur våra små stugor, skulle det regna eller inte...??!!! Nepp, det gjorde det INTE!! Halleluja! Däremot blåste det ganska rejält men det kan man leva med. Väl på plats vid Wheatenringen så tog vi det lugnt, tittade på alla hanhundar & hur det gick för dom. Då det blev dags för Stinas klass, öppenklass, var det 12 hundar att kämpa med/mot. Stina skötte sej jättebra i ringen, hon står som en staty för det mesta. Det slutade med att vi blev 3:a med CK. I konkurransen blev vi oplacerade av ca 14 tikar. Så vi nådde inte ända fram denna dag. Dock var dommaren väldigt förtjust i Stina, det märktes. Vi fick en fin kritik! Tack igen Anna-Karin för trimhjälpen!! Kritiken hittar ni under Utställningsmeriter, på Stinas sida. Även bilder från helgen finns i Galleriet.

 
Augusti
31. SKK:s utställning i Böda, Öland. Jag, Olle & Stina samt Anna-Karin & Andreas har hyrt stugor i Böda. Stina ställs på söndagen.
 
10. Dax för vår 5:te lydnadstävling, nu med chans på ett LP1...! Denna gång tävlar vi kvällstävling hos Forserums BK. Vi hade vädrets makter med oss idag. På eftermiddan stod regnet som spö i backen, men framåt kvällningen upphörde det & en fuktig, kvav luft tog vid. Men hellre det än regn! Lottningen började bra, jag drog startnummer 5, av 11 deltagare i lydnadsklass 1. Stina har på de 2 senaste tävlingarna fått för sej att ligga å nosa på platsliggningen, å fått 8,5 i poäng, så jag var lite nervös för dagens platsliggning. MEN, hon får en 10 denna dag, skönt!! Då det är vår tur på planen börjar vi med en linförighet som jag blev nöjd med, Stina var alert å på G, 8,5 poäng blev det! Sen får vi 10 poäng på inkallningen & 10 poäng på hopp över hinder! Det vi missar på var (nästan väntat) läggandet under gång. Brukar få henne att lägga sej om jag drar i med ett dubbelkommando, men nu var det blött i gräset, så damen halvt satte sej ner istället å nollan var ett faktum... Apporteringen blev en ynka 5:a idag, trist för den har hon haft 8,5 poäng på förut... Så spänningen inför prisutdelningen var olidlig, hade vi lyckats med 160 poäng????? Besvikelsen var ett faktum då vi blev uppropade å fick 158.5 poäng, YNKA 1.5 poäng ifrån vårt LP..... SUCK! Var apporteringen som ställde till det, så trist. Men jag var ändå nöjd eftersom Stina var med mej bra inne på planen, det kändes liksom bra i maggropen. Nu blir det ett tävlingsuppehåll eftersom Stina beräknas löpa under september månad. Vi har siktet inställt på Nässjö BK:s nästa tävling som är i oktober!
 
8.  Stinas bror Linus (Lindcy´s Midnight Special) kom förbi på en snabbvisit! Han hade varit på semester i Värmland & var nu på väg ner till Kalmar. Till vardags är han bosatt långt ner i Skåne, vid Trelleborgstrakten. Det blev bus i vår trädgård & sen fick Linus syn på Mats, vår kanin, då övergav han Stina för en stund...! Hoppas vi får fler tillfällen att ses Linus! Givetvis hade vi kamerorna i högsta hugg, jag videofilmade lite oxå! Här nedan ser ni ett kort på Linus:
 
Juli
14. Utställningsdag nr 2 i Tvååker. Efter några timmars sömn i vår fina stuga i Ullared beger vi oss tillbaka till vårt färdiguppsatta tält i Tvååker. Regnet droppar från himlen & vi alla håller tummarna för att det ska hålla sej i schack. Tina ställer först Nikita, som idag snörpligt får ett blått band & får gå ut ur ringen... Stina får en slät etta av Tyska domaren Torsten Himmrich, dock får hon en superbra kritik. Som tröst för denna dags resultat tar vi en snabb sväng inne på Gekås på hemvägen...! En jättetrevlig helg där vi fick en massa shoppingkassar &  ett cert i bagaget med oss hem!
13. Jag & Stina, min chef Tina & hennes Samojed Nikita åker till SKK:s 2-dagars utställning i Tvååker. Tidigt i ottan beger vi oss iväg mot Tvååker, spända av förväntan å med ständig koll på himlens alla svarta moln... Av ett 40-tal ringar på området så har Tina & jag lyckats med det näst intill omöjliga, vi får ringarna snett emot varann! Så vi kan slå upp tältet i hörnet av Samojedringen, å snett bakom går alla Wheaten, otroligt! Nikita, som går i unghundsklass drar till med att snuva de andra tikarna på dagens Cert!!! Vilken start på helgen! Sen var det Stinas tur. 55-talet Wheaten var anmälda, ca 15 öppentikar. Stina sköter sej i ringen & får många beundrare denna dag visar det sej! Domare för dagen var Dodo Sandahl, Sverige. Hon ger oss först ett CK & vi slutar som 4:de bästa-tik, slagna av 2 championtikar & en tik som tar sitt sista cert & får sitt championat! Så konkurransen gick inte av för hackor. Kul att känna att vi är med där framme å nosar på certet!!! Tina & jag firar framgångarna med ett besök på varuhuset Gekås i Ullared, där vi även har hyrt stuga för vår övernattning.
 
6. Lydnadstävling, klass 1, hos Kinda BK, Kisa. 7 mil åkte vi, jag å Stina, till kvällens tävling i nystartade Kinda BK. Regnet hade hållt sej undan hela dagen men 15 minuter innan start kommer ett kraftigt ösregn... Första ekipagen får tävla i spöregn. Då det är Stinas tur har regnet avtagit något, men appellplanen är plaskblöt... Stina gör det hon ska, men sätter sej inte riktigt ordentligt, hon lämnar typ 15 cm luft mellan rumpa å blött gräs... vilket gör att vi tappar värdefulla poäng... Vi slutar på 156 poäng, 4 ynka poäng ifrån de åtråvärda 160 poängen...... Suck!
 
Juni

30 juni -1 juli Utställningshelg & minisemester på Gotland! Jag, Stina, Anna-Karin & Alfons åker till SKK:s 2-dagars utställning. Vi passar på att ta en minisemester mellan torsdag till måndag. På torsdagen åkte vi båten över till ön, sedan upp till vårt boende vid Fårösund. Det visar sej att de gjort en felbokning, det finns ingen plats på vandrarhemmet som vi bokat in oss på... MEN, det finns plats på deras "hotell", så vi får ta ett rum där istället, till samma pris! Tackade vi ju självklart inte nej till... På fredagen var det utställningdag nr 1. Regnet kom nästan direkt då vi kom fram till området. Vi hade mitt nya ProPlan-tält med oss, som nu kom väl till användning. Wheaten gick sist i ringen & efter några timmars regnande å väntande upphörde regnet, precis lagom till alla Wheaten skulle in i ringen, tuuur! Svensk domare idag, Svante Frisk. Ca 12 öppenklasstikar att slåss emot. Stina står som en staty i ringen, skönt. Lätt å kul att ställa då. Efter att vi sprungit ett varv ihop med de andra tikarna viskar Anna-Karin till mej att "-Nu sköter du dej, för domaren tittade enbart på Stina hela varvet!" Gulp! Jag gjorde mitt bästa & döm om vår förvåning då vi stod längst till höger i raden av hundar, hade vunnit öppenklassen, fick CK. Sen var det att bege sej in i ringen igen, för bästa-tik. Allt gick snabbt, å vi stod till höger i raden igen, jag kunde inte tro det var sant! Vi knep Certet!!! Efter lite gratulationer fick vi stanna kvar i ringen & bästa-hanen kom in, som vi skulle slåss emot. Vi fick springa något varv & sen var saken klar: Stina blev BÄST i RASEN! Yippiee! Blev ju grädden på moset! Jättekul att så många kom å gratulerade oss efteråt. Senare på eftermiddan fick vi springa in i stora finalringen å representera Wheatenrasen bland terrierna, en härlig känsla. Vi blev dock inte placerade vidare. På vägen ut från utställningsområdet hämtade jag mina vinster, vilket blev 4 fina gotlandsmuggar!

1. Utställningsdag nr 2 på Gotland.

Denna dag fick vi bättre väder, tack å lov! Med Certet i bagaget så kändes det som om allt kunde hända denna nya utställningsdag. Kanske skulle vi få ett andra-pris idag, man vet ju hur uställningsvärlden är...  Irländsk domare, Nick Hammond. Många fler i rasen denna dag. I öppenklassen blev vi efter mkt funderande av domaren placerade som nummer 1!! Otroligt men kul! Domaren var väldigt noggrann, å det tog sin tid för alla hundar att bli granskade. Alla som placerade sej i öppenklass tikar fick CK! Å Stina vann, kul. I bästa-tik blev det mer granskning å mer springande med hundarna. Efter en lååång stund beslutade sej domaren. Då stod Stina å jag placerade som nr 2.... Med en liten juniortik före oss... Jag trodde nog att certet var i hamn men icke. Han placerade den lilla juniortiken som bästa-tik, hon blev dessutom BIR sedan. Så vi blev slagna av något bra... Eftersom juniortiken inte kunde få sitt cacib så valde domaren att ge det till Stina!  Så det fick bli 4 gotlandsmuggar till i samlingen! Vilken helg! Cert & Cacib, tål att smälta nu!!!! Foton finns i Galleriet! Tack A-K för en bra uppbackning för mej å Stina denna helg, med trimning & putsande!

 

16. Lydnadstävling, klass 1, hos Vetlanda BK, Myresjö.

Halv storm idag. Träden runt appellplanen knakade. 168 poäng fick min duktiga Stina idag! Underbart! Dock var jag inte alls nöjd med hennes linförighet, hon var okoncentrerad.... får träna mer på den helt enkelt. Vi blev 2:a totalt, kul med pallplats. Får gärna bli fler gånger!

 

 
6. Inoff Utställning i Värnamo. Domare: Wheatenuppfödaren Kicki Norrby, kennel Villa Rosa. Idag åkte jag å Stina till Värnamo igen. 2 Wheaten var anmälda på denna lilla inoffutställning. Stina klådde den andra hanen & i gruppfinalen kom vi 2:a av 5 styckna, slagna av en Am.Staff.  
 
Maj
27. Lydnadstävling, klass 1, Nässjö BK. Så blev det tidig uppgång ur sängen även idag... Men då det är hundgrejer i görningen brukar man ju ta sej upp förvånansvärt snabbt...! Det märktes på Stina att hon inte var riktigt på hugget för en tävling så tätt inpå gårdagens tävling. Vi skrapade ihop 155 poäng, retliga 5 poäng från ett första-pris. Det är helt mitt fel att vi inte fick ihop 160 poäng idag, hade jag bara gjort ett dk vid läggandet under gång så hade vi fixat det... alltid lär man sej nått!
 
26. Första lydnadstävlingen för mej & Stina…! På HöglandsRaketen hos vår hemmaklubb Njudungs BK, Skede utanför Vetlanda. En het, solig dag blev det, pust! Innan start gick jag ner till den lilla ån som finns vid klubben & där fick Stina svalka sej. Stina trodde inte sina öron då jag sa till henne att doppa sej, hon ääääääälskar ju att bada! Kanske var det det som gjorde att Stina fixade ihop så bra poäng under tävlingsmomenten en stund senare..!!?! Vi vann klassen på 169.5 poäng, vilket jag är helnöjd med för att vara vår första tävling! Fler foton finns i Galleriet!
 
April
1. MH-test i Värnamo. Strax innan kl 06.00 var det uppstigning denna dag, gäääsp! På vägen plockade vi upp Malin & hennes vovve Wilmer, samt Tina & hennes Samojed Nikita. Dagen blev jättelyckad med jättebra resultat för oss 3, alla var vi nöjda! Vi videofilmade varann, vilket visade sej vara en himla bra grej, för då man gick banan med sin hund så såg man inte alltid hur hunden reagerade. Stinas mentaltestresultat kan ni finna under Stinas sida, under Meriter!